Ihmiset ja suhteet

Sara Siipolan piti olla jo äiti, mutta sen täytyy nyt odottaa – ”Aloittelevan artistin täytyy olla todella kärsivällinen”

Sara Siipola halusi vanhempiensa tavoin nuorena perheen, mutta mieli muuttui. Nyt hän panostaa täysillä uraansa.

Teksti:
Anneli Juutilainen
Kuvat:
Liisa Valonen, Sara Siipolan kotialbumi

Sara Siipola on nähnyt, että musiikkialalla asiat tapahtuvat hitaasti.

Sara Siipola halusi vanhempiensa tavoin nuorena perheen, mutta mieli muuttui. Nyt hän panostaa täysillä uraansa.

Innostunut mutta myös hieman sekava. Sellaiseksi tuntojaan kuvailee laulaja ja lauluntekijä Sara Siipola, 26. Sara osallistui helmikuussa Uuden musiikin kilpailuun kappaleellaan Paskana. Ennakkosuosikin asemasta huolimatta voiton ja Euroviisujen edustuspaikan veivät Windows95man ja Henri Piispanen.

– En ole lainkaan pettynyt vaan ylpeä siitä, miten hyvin pärjäsin. Kilpailuun valmistautuminen oli intensiivinen puristus, ja äkkiä se oli ohi. Toisaalta hässäkkä jatkuu, koska teen vauhdilla toista levyäni.

Lue myös: Tässä ovat UMK 2024 -kilpailijat – mukana Käärijän lämmittelijä ja comeback-yllättäjä!

Päivät täyttyvät haastatteluista, kuvauksista ja studioäänityksistä. Saran tavoite on tulla Suomen isoimmaksi artistiksi. Esikoislevy Kaunis kun itken ilmestyi vuonna 2021. Hän on haaveillut laulajan urasta pikkutytöstä lähtien, vaikka välillä epäilikin, että omat rahkeet eivät siihen riittäisi. Nyt Sara kertoo, miten oma tie löytyi.

Sara Siipola
Sara pääsi kuvattavaksi yksivuotissyntymäpäivänsä kunniaksi. © Sara Siipolan kotialbumi

Puolustava isosisko

”Vartuin Laihialla nelilapsisen perheen esikoisena. Isäni on insinööri ja äitini työskentelee yläkoulun opinto-ohjaajana. Pikkuveljeni ovat minua kaksi ja neljä vuotta nuorempia, minulla ja lukioikäisellä pikkusiskollani on kymmenen vuoden ikäero.

Olin neljännellä luokalla, kun siskoni syntyi. Siihen asti olin tottunut elämään poikien keskellä. Äitini mukaan minä komensin poikia, ja he seurasivat perässä.

Olen suojeleva isosisko. Jos joku oli joskus ilkeä sisaruksilleni, marssin puolustamaan heitä. Mikään ei saa minua niin vihaiseksi kuin epäoikeudenmukaisuus.

Olin kiltti ja vastuuntuntoinen lapsi, kunnes yläkoulussa minulle tuli voimakas teiniangsti. Olin täynnä vihaa – inhosin koulua ja ajattelin, että lähden Laihialta heti kun se on mahdollista.

Opiskelu ei kiinnostanut minua lainkaan. Jouduin puhutteluihin ja jälki-istuntoihin, koska lintsasin tunneilta ja poistuin usein luvatta koulun alueelta.

Siihen aikaan minua ei kiinnostanut juuri mikään – paitsi musiikki. Katsoin päivittäin videoita erilaisista laulukilpailuista ja kuuntelin jo silloin kaikenlaista englanninkielistä musiikkia The Pussycat Dollsista­ Aretha Frankliniin.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X