Ihmiset ja suhteet

Seura: Outi Mäenpään kihlattu Juha Ruusuvuori osoittaa rakkauttaan autorutiinilla – ”Ihanaa arjen huomioimista”

Seuran haastattelussa kihlapari Outi Mäenpää ja Juha Ruusuvuori kertovat hellittelevänsä ja hemmottelevansa toisiansa. Arkiset rutiinit aiheuttavat kuitenkin sanaharkkoja.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Kihlapari Outi Mäenpää ja Juha Ruusuvuori antoivat yhteishaastattelun Seuralle.

Seuran haastattelussa kihlapari Outi Mäenpää ja Juha Ruusuvuori kertovat hellittelevänsä ja hemmottelevansa toisiansa. Arkiset rutiinit aiheuttavat kuitenkin sanaharkkoja.

Uuden Seura-lehden haastattelussa näyttelijä Outi Mäenpää, 61, ja kirjailija Juha Ruusuvuori, 66, kertovat suhteensa alkusysäyksestä marraskuussa 2020, kun Juha laittoi Outille viestiä ja pyysi treffeille. Outi ja Juha olivat ensi kerran tavanneet jo kesällä 1992 yhteisen työproduktion äärellä.

Outi muisti viestistä heti Juhan vanhan tavan käyttää yllättäviä ilmaisuja ja sanoja, jotka olivat saaneet hänet nauramaan kuin matto olisi vedetty jalkojen alta.

”Alkumme oli hyvin keskustelullinen”, Juha sanoo haastattelussa.

”Oli se fyysinenkin”, Outi sanoo ja hymyilee.

Juha kosi Outia vappuna 2022 ja saman vuoden juhannuksena Outi muutti Juhan luokse Taalintehtaalle Byholmenin saareen.

Kypsän iän suhteessa on järkeä mukana enemmän kuin nuorena, Outi ja Juha ajattelevat.

”Fyysisesti intohimo ja vetovoima on silti yhtä voimakasta kuin nuorenakin”, Juha sanoo Seurassa.

”Rakastuminen tuntuu ihan yhtä ihanalta kuin teininä. On upeaa saada tällainen lahja tässä iässä”, Outi jatkaa.

Kerran viikossa pari käy ”state of union” eli liiton tila -keskustelun. Silloin käydään yhdessä läpi, onko läheisyyttä ollut tarpeeksi ja onko toisella mielessä asioita, joista haluaisi puhua.

Molemmat hemmottelevat toisiaan paljon. Juha esimerkiksi hellittelee Outia kokkaamalla, tekee eväät ja saattaa Outin autolle, kun tämä lähtee koulutus- tai puhujakeikalle.

”Se on rakkauden teko, ihanaa arjen huomioimista”, Outi kiittelee Seuran haastattelussa.

Joskus kihlaparin arjessa tulee kuitenkin myös sanaharkkaa, mutta hyvin pienistä asioista. Silloin ärtymyksen aiheuttaa väsymys.

”Emme olleet enää ihan nuoria aloittaessamme yhteisen elämän, joten kummallakin oli omat arkiset rutiininsa ja maneerinsa. Niiden yhteensovittaminen oli jonkin aikaa jatkuvaa rakentamista”, Juha kertoo.

Pitkään yksinhuoltajana ollut Outi oli tottunut hoitamaan itse ruoanvalmistuksen. Keittiö oli ollut lapsiperheen arjessa myös Juhan valtakunta. Nopeasti he huomasivat, että hellan äärellä oli ahdasta.

”Ajoittain hieman kaoottiselle ja ideoita täynnä olevalle mielelleni on hirveän tärkeää, että tavarat ovat keittiön hyllyillä juuri niin kuin haluan”, Outi sanoo.

Lue Outi Mäenpään ja Juha Ruusuvuoren koko yhteishaastattelu Seuran verkosta tai Seura-lehdestä 09/2024!

X