Ihmiset

Annika Saarikko on raskaana: ”Hän on toivottu pikkusisarus”

Annika Saarikko ja Erkki Papunen eivät ole koskaan sulkeneet pois mahdollisuutta kolmannesta lapsesta. Kuopuksen laskettu aika on kesällä.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Liisa Valonen

Annika Saarikko ja Erkki Papunen ovat olleet yhdessä yli vuosikymmenen.

Annika Saarikko ja Erkki Papunen eivät ole koskaan sulkeneet pois mahdollisuutta kolmannesta lapsesta. Kuopuksen laskettu aika on kesällä.

Keskustan nykyinen puheenjohtaja Annika Saarikko, 40, ilmoitti tänään tiedotustilaisuudessa, ettei hän tavoittele kesäkuun puoluekokouksessa jatkokautta puheenjohtajana.

Yksi syy ratkaisun tausalla on iloinen perheuutinen. Jos kaikki sujuu hyvin, Annikan ja hänen puolisonsa Erkki Papusen perhe kasvaa heinäkuun puolivälissä kolmannella lapsella, ja Aarni ja Kaarlo saavat pikkusisaruksen.

”Raskaus on nyt lähestymässä puoltaväliä. Hän on toivottu pikkusisarus nyt 4-ja 9-vuotiaille pojillemme. Voin toistaiseksi hyvin ja pyrin hoitamaan mahdollisuuksien mukaan kauteni loppuun täysimääräisesti. Jään perhevapaalle eduskuntatyöstä kevätkauden päätteeksi”, Annika kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

Annika toivoo, että hän ratkaisunsa voi toimia rohkaisuna myös muille perheestä tai vielä yhdestä lapsesta haaveilevalle.

”Lapset ovat suuri lahja – ja perhe elämäni tärkein asia”, Annika kirjoittaa.

Kolmatta lasta varten vaatteet löytyvät vintiltä säilöstä

Annan haastattelussa vuonna 2022 Annika ja Erkki paljastivat, etteivät he ole sulkeneet pois ajatusta kolmannesta lapsesta, mutta vielä tällöin ei ollut oikea hetki perheenlisäykselle.

– Tulevaisuutta ei tee mieli juuri nyt suunnitella, koska elämämme on niin täyttä monella rintamalla. Kaikki on mahdollista, koska me olemme hyvä tiimi, Annika kertoi haastattelussa.

Heinäkuiselle vauvalle on jo kuitenkin vaatteet valmiina, sillä Annika kertoi Annan haastattelussa pakanneensa Aarnin ja Kaarlon pieneksi jääneet vaatteet laatikoihin Oripään kotitalon vintille.

Saarikko-Papusen perhe asuu vakituisesti kahdessa kodissa. Arkiviikot he ovat Espoossa, ja vapaa-ajan he viettävät Annikan lapsuudenmaisemissa Oripäässä sijaitsevassa yli 100-vuotiaassa talossa.

Vuoden 2022 haastattelussa Annika ja Erkki kertoivat elävänsä parhaillaan vaativaa elämänvaihetta. Lapset ovat pieniä, perhe asuu kahdella eri paikkakunnalla ja Annikan työ vie paljon aikaa.

– Kun on tiukka vaihe elämässä, ajattelen usein Erkin äitiä. Hän kasvatti sokeana yksinhuoltajana kaksi lasta hienoiksi aikuisiksi. Meitä on sentään kaksi, sel­viämme ihan mistä vaan, Annika kertoi haastattelussa.

X