Ihmiset

Jesse Markin ei nukkunut UMK-julkistusta edeltävänä yönä – jännitti tosin jotain täysin muuta

Muusikko Jesse Markin viimeisteli UMK-kappaleensa Ghanan palmujen alla. Helmikuussa hän testailee laskiaispullia.

Teksti:
Hannele Tavi
Kuvat:
Otavamedia, Praise Niphy, iStock, valmistajat

Jesse Markin kilpailee UMK:ssa kappaleellaan Glow. Lisää uutta musiikkia on luvassa myöhemmin keväällä.

Muusikko Jesse Markin viimeisteli UMK-kappaleensa Ghanan palmujen alla. Helmikuussa hän testailee laskiaispullia.

UMK-finaalissa mukana oleva muusikko Jesse Markin kertoi Annalle lempiasioitaan.

Haluaisin matkustaa takaisin Ghanaan. Viimeistelin siellä Glow-biisiä viime vuoden alussa. Ylipäätään maisemien vaihtaminen on spesiaalia, mutta haluaisin taas istua parvekkeella katselemassa palmuja, kun lämmin merituuli hyväilee ja lasissa on hyvää mangomehua.

Jesse Markin kaipaa Ghanan lämpöön.
Jesse Markin kaipaa Ghanan lämpöön.

Olen innostunut Succession-sarjasta. Aloin katsella sitä jouluna äidin luona Viljakkalassa ja innostuin. Nyt olen katsonut sarjan melkein loppuun. UMK-julkistuksessa ihmiset ajattelivat, että en ollut saanut jännityksen takia nukuttua edellisenä yönä, mutta oikeasti olin katsonut sarjaa kahteen–kolmeen saakka yöllä.

Jesse Markin on pian katsonut Succession-sarjan loppuun.
Jesse on pian katsonut Succession-sarjan loppuun.

Sytyn valokuvauksesta, esimerkiksi Gordon Parksin 1960- ja 1970-lukujen valokuvista. Valitsen usein katsomani elokuvatkin sen perusteella, kuka on kuvannut ne.

Katson harvoin samoja leffoja uudestaan, vaikka leffafriikki olenkin. Joulupäivänä olin isän luona kylässä, ja hänellä pyöri Pulp Fiction, jota liimaannuin katsomaan. Toimintaleffat ovat minun ja isäni yhteinen juttu. Kun UMK:ssa piti valita salanimi, valitsin Cobran Sylvester Stallonen tähdittämän elokuvan mukaan.

Osallistuin TTK:hon vuonna 2020 ja sain sieltä uuden perspektiivin tanssiin. Pääsin energiaan ja sykkeeseen mukaan, ja minulla on vieläkin tanssikengät. Esityksissä haluan liikkua vapaasti, ilman sääntöjä, vaikka tietysti tv-lähetystä tehdessä pitää ottaa kamerat huomioon.

Inspiroidun muusikko Madlibistä eli Otis Jackson Jr:sta. Hän on multi-instrumentalisti, laulaja, dj, tuottaja ja taiteilija, joka on tehnyt ihan käsittämättömän määrän musiikkia.

Löysin eilen Omah Layn biisin Holy Ghost, johon törmäsin Youtubessa. Etsin uutta kuunneltavaa Youtuben lisäksi esimerkiksi samplesivustoilta, elokuvista, sarjoista ja blogeista. Olen kerännyt levyjä 16-vuotiaasta asti.

Ostoslistallani on inkivääriä. Puristan aamuisin aina shotin inkivääristä, sitruunasta, kurkumasta ja Ceylonin kanelista, mutta nyt inkivääri on loppu.

Jessen aamuihin kuuluu itse tehty inkiväärishotti.
Jessen aamuihin kuuluu itse tehty inkiväärishotti.

Olen melkoinen herkkusuu ja syön laskiaispullia ihan holtittomasti sesongin aikana. Eilenkin vedin kaksi. Pulla hillolla on parempi kuin mantelimassalla, mutta en kieltäydy mantelitäytteisistäkään. Jossain vaiheessa leivoin juustokakkuja, piirakoita, quichejä ja täytekakkuja, jotka päädyin syömään kokonaan. Enää en leivo.

Saan energiaa ihmisten tarinoista. Monesti esimerkiksi bussipysäkillä ihmiset haluavat kertoa minulle elämästään. Muutamia kohtaamisia olen kirjoittanut puhelimeeni ylös ja pohtinut, että niistä saisi hyviä biisinaiheita.

Mottoni on, että jos osaat lukea, osaat tehdä mitä vaan. Jos en jotain osaa, luen siitä.”


Juttu on julkaistu Lempiasioita-palstalla Anna-lehdessä 6/2024.


X