Ihmiset

Jesse Markin paljastaa olevansa puoliksi kuuro – aiheuttaa ongelmia tietyissä tilanteissa

Muusikko Jesse Markin ei pelännyt metsän keskellä kipua Suuri seikkailu -ohjelmassa.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Keikkoja ja uutta levyä valmisteleva Jesse Markin on tykännyt aina haastaa itseään myös fyysisesti. 

Muusikko Jesse Markin ei pelännyt metsän keskellä kipua Suuri seikkailu -ohjelmassa.

Artisti Jesse Markinin toinen korva on ollut syntymästä asti kuuro, mutta se ei ole Suuri seikkailu -ohjelmassa mukana olevan laulajan menoa haitannut. Kuuro korva huomattiin hänen ollessa pieni poika. 

– Se huomattiin vasta kun tulin nuorena poikana Suomeen. Isä antoi minulle puhelimen kouraan, että mummo soittaa Ghanasta. Laitoin puhelimen korvalle ja sanoin isälle, että ei täällä ole ketään. Isä sanoi, että on siellä ja rupesin itkemään siinä. Olin 6-7-vuotias.

– Jossain vaiheessa sitä hommaa ruvettiin oikeasti tutkimaan ja huomattiin, että enhän minä kuullut toisella korvalla oikeasti yhtään mitään. Ilmeisesti saisin laitettua siihen jonkin kuulolaitteen, mutta olen ajatellut säästellä sitä sitten myöhempään ikään, Jesse kertoi Suuri seikkailu -ohjelman pressitilaisuudessa St. George -hotellissa Helsingissä. 

Lue myös: Sara Siipolan piti olla jo äiti, mutta sen täytyy nyt odottaa – ”Aloittelevan artistin täytyy olla todella kärsivällinen”

Kroppa likoon

Jessen monipuolisen musiikkiuran tekemistä kuuro korva ei ole estänyt, mutta Suuressa seikkailussa Lapissa eteen tuli hieman haasteita. Muuten kuurosta korvasta ei ole ollut Jesselle haittaa. 

– Metsätilanteissa oli vähän haastavaa, koska minulla ei ole äänen kanssa minkäänlaista suuntavaistoa. Jos joku huusi minulle metsässä, että tänne päin, niin en tiennyt yhtään mistä päin se tuli. Kuulin kyllä äänen, mutta minun piti nähdä mistä se tuli. Armeijassa huomasin saman. Mutta ei se ole minua haitannut, koska se on minun todellisuuteni. 

Lapin luonnossa Jesse ei myöskään pelännyt laittaa kroppaa likoon, vaan hän oikeastaan odottikin sitä. 

– Otin sen mikä vastaan tuli ja reagoin siihen. Se oli hyvä apu siellä uusien ihmisten kanssa. Olen tottunut käyttämään kehoani, vaikka en ole aiemmin rinkkaa kauheasti käyttänytkään. Mutta metsässä olen juossut ja olen tykännyt haastaa itseäni. Yksi vahvuuksistani oli ehkä se, että en pelännyt kipua. Kipu oli enemmänkin tervetullut! 

Keikkoja ja uutta levyä valmisteleva Jesse Markin on tykännyt aina haastaa itseään myös fyysisesti. 

– Yksi syy miksi halusin joskus armeijaan oli se, että halusin nähdä millaista se oli. Ikävä kyllä meillä Niinisalossa syötiin vain munkkia. Se ei ollut niin kovaa fyysistä koettelemusta kuin odotin, UMK:ssakin kisannut Jesse naurahti. 

Lue myös Kotiliesi.fi: Windows95man paljastaa huikean lapsuuskuvansa: ”Menin asu päällä avaamaan ovea naapurille, joka oli aika kauhuissaan”

X