Ihmiset

Tässä on Krista Pärmäkosken pentukoira Edvin! ”Katsotaan kuinka pitkä rauha”

Krista Pärmäkoski ja hänen puolisonsa hankkivat uuden koiran. Vajaa vuosi sitten he joutuivat hyvästelemään entisen Carla-koiran.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Heli Hirvelä

Tässä on Krista Pärmäkosken uusi perheenjäsen Edvin.

Krista Pärmäkoski ja hänen puolisonsa hankkivat uuden koiran. Vajaa vuosi sitten he joutuivat hyvästelemään entisen Carla-koiran.

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski ja hänen puolisonsa Tommi Pärmäkoski ovat hankkineet uuden koiran, joka tottelee nimeä Edvin. Krista kertoi uudesta perheenjäsenestä Instagramissaan.

– Kotia on parin päivän ajan valmisteltu uuden tulokkaan tarpeisiin sopiviksi. Matot siirretty rullalle, huonekasveja ja muita esineitä siirrelty pikku terähampaiden ulottumattomiin, Krista kertoo päivityksessä.

Voit selata kuvia yllä painamalla oikean reunan nuolikuvaketta.

Postauksen kuvissa näkyy myös Kristan vajaa vuosi sitten kuolleen Carla-koiran uurna ja hiihtäjä itse itkuisena autossa.

Krista joutui hyvästelemään vajaa vuosi sitten novascotiannoutaja Carlan. Se oli Kristan mukaan hänen elämänsä vaikeimpia hetkiä.

– Syyllistin itseäni tosi pitkään Carlan kuolemasta ja olenkin joutunut käsittelemään näitä asioita terapiassa. Sisimmissäni olen tiennyt koko ajan, että haluan jossain vaiheessa uuden karvakuonon kotiini. Mutta olen odottanut oikeaa hetkeä. Oikeaa hetkeä, että olen siihen täysin valmis, Krista kertoo.

Kristan täytyi pohtia monia asioita ennen uuden koiran hankintaa.

– Koiran hankkiminen on aina iso päätös ja sen mukana tulee iso vastuu moneksi vuodeksi. Näissä päätöksissä joutuu myös pohtimaan sopiiko koira-arki seuraavien vuosien elämäntilanteisiin ja onko koiralle riittävästi aikaa ja virikkeitä. Omalla kohdalla olen myös jäsennellyt asioita siitä, että uusi tulokas ei tule korvaamaan Carlaa, Krista kirjoittaa somessa.

Krista myös tiedostaa, että uusi pentuarki tuo omat lisähaasteensa hektisen urheilijauran ja sen tuoman kuormituksen keskelle.

– Tällä hetkellä olen todella innoissani ja samalla jännittynyt, mihin kaikkiin seikkailuihin sitä pääseekään hänen kanssaan, Krista kertoo.

Instagramin tarinaosioon Krista on videoinut, kuinka Edvin-pentu lepäilee samalla kun hiihtäjä itse polkee kuntopyörää: ”Katsotaan kuinka pitkä rauha annetaan polkea”, hän sanailee ohessa.

Perhe viihtyy Kuortaneella

Krista ja Tommi asuvat Kuortaneella rakentamassaan hirsitalossa. Alun perin pariskunta asui tontilla olleessa yli 70-vuotiaassa omakotitalossa. Krista kertoi Annan haastattelussa, että he päätyivät lopulta purkamaan vanhan talon kosteusvaurioiden vuoksi ja rakentamaan uuden tilalle.

– Toki tuli kalliimmaksi purkaa talo ja rakentaa kokonaan uusi, mutta päätimme antaa palaa. Jonkun mielestä se voi olla rahan tuhlausta, koska pelkän tontin olisi saanut huomattavasti edullisemmin. Meille oli silti tärkeintä, että saamme talon, jossa todella viihdymme ja siellä on hyvä hengittää. Joka kerta kun avaan oven, iloitsen hirsitalon tuoreesta ja raikkaasta tuoksusta, Krista sanoo.

Krista ajattelee, että uusi hirsitalo on heidän loppuelämänsä koti ja paikka jonne he voivat asettua pysyvästi aloilleen. – Tämä koti on ensimmäinen, joka tuntuu ihan oikealta kodilta. Kaikki muut ovat olleet aina väliaikaisia ratkaisuja, Krista sanoo.

X