Ihmiset

Virpi Kätkän pitkäaikainen haave toteutui – pääsi yliopistoon

Virpi Kätkällä on edessä päiväopinnot ja muutto pääkaupunkiseudulle.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
OM-arkisto

Virpi Kätkän tavoitteena on tulla papiksi.

Virpi Kätkällä on edessä päiväopinnot ja muutto pääkaupunkiseudulle.

Virpi Kätkä, 53, aloittaa teologian opinnot Helsingin yliopistossa.

”Pääsin väylän kautta Helsingin yliopistoon lukemaan teologiaa”, hän ilmoittaa Instagramissa.

Avoimen väylän haussa voi hakea yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi, jos on suorittanut opintoja avoimessa yliopistossa. Virpi aloitti avoimen yliopiston teologian opinnot kolmisen vuotta sitten.

Virpi on aiemmin kertonut julkisuudessa, että toiveissa siintää papin ura.

Edessä muutto Helsinkiin

Pääsy Helsingin yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi tuo mukanaan ison muutoksen: Naantalissa pitkään asuneella Virpillä on edessään muutto pääkaupunkiseudulle.

Virpi kertoo, että etsinnässä on asunto Helsingin tai Espoon suunnalta. Seuraajilleen hän esittää kainon toiveen:

”Jos jollain on 50-60 neliön asuntoa vuokrattavana, niin saa vinkata.”

Teologian opinnot ovat haaveiden täyttymys – usko lasten ohella tärkeintä elämässä

Virpi Kätkä tunnetaan ennen kaikkea muusikkona ja suositun CatCat -yhtyeen jäsenenä. CatCat muun muassa edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa vuonna 1994.

Harvemmin tiedetty fakta hänestä on, että teologian opiskeleminen on kuulunut hänen haaveisiinsa jo nuoruudesta lähtien.

Annan haastattelussa vuonna 2022 Virpi kertoo, että usko on lasten ohella hänelle tärkeintä elämässä.

– Olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut uskonnosta, koska perheessäni oltiin uskossa. Yläasteella aloin irtautua kristinuskosta, johon minut oli kasvatettu, ja ajauduin rajatiedon pariin. Luulin edelleen olevani kristinuskossa enkä ymmärtänyt, ettei enkelikirjoilla ja meedio-ohjelmilla ole mitään tekemistä sen kanssa, hän kuvailee haastattelussa.

Samaisessa haastattelussa hän myös kertoo nauttivansa nyt elämästä enemmän kuin koskaan. Takana ovat rankat vuodet avioeroineen ja huoltajuuskiistoineen. Oppivuosien aikana selkeytyi se, mikä elämässä on tärkeää.

–  Sain kuusi vuotta sitten ex-mieheni kanssa asiat vihdoin sovittua, ja samoihin aikoihin eräs ystäväni johdatti minut jälleen takaisin kristinuskon pariin.

Virpillä on ensin vuonna 2009 ja lopullisesti 2011 päättyneestä avioliitosta muusikko Tauski Peltosen kanssa kaksi lasta, vuonna 2007 syntynyt James ja vuonna 2009 syntynyt Jane.

X