Kauneus

Eeva-Kaisa Metsola ei pelkää kommentteja meikkityylistään – katso videolta, kuinka persoonallinen meikki syntyy

Eeva-Kaisa Metsolan persoonallinen meikkityyli kerää kommentteja. Näin se syntyy.

Teksti:
Minna Juti
Kuvat:
Mirva Kakko

Eeva-Kaisa Metsola ei luovu meikkityylistään muiden painostuksesta.

Eeva-Kaisa Metsolan persoonallinen meikkityyli kerää kommentteja. Näin se syntyy.

Restonomi, tradenomiopiskelija Eeva-Kaisa Metsola, 34, tuntee olevansa persoonallisessa meikissään eniten oma itsensä. Näin hän kertoo meikkityylistään:

”Olen hakenut töitä vuoden alusta lähtien. Yksi työnhakuvalmentaja ehdotti, että keventäisin meikkiäni työhaastatteluun. Mutta missä menee raja? Mitä kaikkea minun pitää ottaa huomioon haastatteluun mennessäni? Mitä jos puen päälleni jotakin keltaista ja haastattelija inhoaakin sitä? Eikö olisi vielä oudompaa, jos menisin haastatteluun ilman meikkiä, saisin paikan ja tulisin töihin tämän näköisenä?

Teini-iässä kokeilin muun muassa punaista silmämeikkiä. Hyvin pitkään meikkini on ollut tumma ja vahva. Tähän ei ole esikuvia. En ole ollut gootti, en tunne manga- tai anime-kulttuuria. Mielestäni on vain aina ollut hyvännäköistä, kun ihmisellä on vahva meikki. Kirsti Paakkanen ja Paula Koivuniemi ovat upeita, koska he meikkaavat vahvasti.

Lue myös: ”Vain minä päätän, miltä näytän” – Olli Herman, Ujuni Ahmed ja muut kertovat, mitä meikkaaminen heille merkitsee

Yleensä meikkaan joka päivä. Jos en meikkaa, tuntuu kuin olisin pyjamassa koko päivän. Haluan näyttää tältä. Näin tunnen olevani eniten juuri minä. En piiloudu meikin taakse. En tunne olevani ruma ilman sitä, vaan tämä on osa persoonaani. Näin ilmennän itseäni. Käytän aina myös silmälaseja. Näytän paremmalta lasien kanssa kuin ilman.

Vuoden aikana olen ollut monessa työhaastattelussa. En usko, että työpaikka olisi jäänyt saamatta ulkonäköni takia. Olen aina liittänyt hakemukseen valokuvani. Olen myös kysynyt haastattelijoilta, onko ulkonäköni heille ongelma. Kerran haastattelija sanoi, että hänestä oli kiva, että kysyin asiaa suoraan. Meikkini ei häirinnyt häntä.

Vieraat kommentoivat ulkonäköäni joskus. Lapset ovat aikuisia suvaitsevampia. Baarissa joku huusi kerran, että mitkä saatanan silmät ne siellä on. Vastasin, että sellaiset, joilla näkee.

Ehkä joskus vielä muutan meikkiäni. Muutoksen pitää silloin tulla minusta itsestäni eikä niin, että joku käskee minun muuttua.”

Näin Eeva-Kaisa Metsola loihtii meikkinsä – katso video!

 Lue myös:

Silmälasimeikki vaatii huolellisuutta ja pari ovelaa meikkikikkaa – katso Ida Jokikunnaksen tarkat meikkivinkit

Liila silmämeikki sopii myös aikuiselle naiselle – katso Ida Jokikunnaksen meikkivinkit, joilla onnistut varmasti!

Näyttävä ja superhelppo silmämeikki arkeen – tarvitset vain kajaalin ja ripsivärin

X