Kauneus

Keratiinikäsittely kotona: Roosa kokeili kuivan tukan hoitovillitystä – eron huomasi, mutta inha miinuspuoli mietityttää

Onko keratiinikäsittely kuivan ja karhean tukan pelastaja? Annan toimittaja testasi kotona tehtävää keratiinihoitoa pörröisille hiuksille.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
iStock

Keratiinikäsittely kotona tarjoaa budjettiystävällisen vaihtoehdon kampaamossa tehtävälle hoidolle.

Onko keratiinikäsittely kuivan ja karhean tukan pelastaja? Annan toimittaja testasi kotona tehtävää keratiinihoitoa pörröisille hiuksille.

Keratiinikäsittely on hiuksille tehtävä hoito, joka silottaa, pehmentää ja suoristaa hiusta. Hoito sopii kaikille hiustyypeille, mutta erityisesti sitä suositellaan pörröisille, karkeille, kuiville ja luonnonkiharille hiuksille.  

Keratiinikäsittelyjä on perinteisesti ollut tarjolla kampaamoissa. Sen lisäksi nykyään on saatavilla tuotteita, joilla käsittely onnistuu myös kotona.

Annan toimittaja testasi kotona tehtävää keratiinihoitoa pörröiseen tukkaan ja kuvasi lopputuloksen.

Lue myös: Hiuksiin jätettävä hoitoaine – 7 huipun vertailussa selvisi paras tuote

Keratiinikäsittely kotona: näin hoito toimii

Keratiinikäsittely myydään suihkepullossa, ja aine lisätään puhtaisiin ja kuiviin hiuksiin osio kerrallaan. Aine suihkutellaan suortuviin kauttaaltaan niin, että hiukset ovat märät. Yleensä pullo suihketta riittää yhteen käsittelykertaan. Jotta aine levittyy hiuksiin mahdollisimman tasaisesti, kannattaa hiukset lopuksi vielä harjata läpi.

Tuotteen vaikutusaika on ohuissa hiuksissa 40 minuuttia ja paksussa tukassa tunti. Tämän jälkeen hiukset huuhdellaan vedellä ja kuivataan huolellisesti föönillä. Käsittely viimeistellään suoristusraudalla, jolla hiukset käydään osissa läpi. Paras lopputulos saadaan, kun jokainen osio suoristetaan kuusi kertaa.

Suoristusraudan lämpötilaksi suositellaan 200 astetta. Jos hiukset ovat värjätyt, kannattaa rauta säätää haalistumisriskin takia alemmalle lämpötilalle.

Keratiinikäsittely: hiukset ennen ja jälkeen  

Olen kuullut keratiinikäsittelystä, mutta aikaisemmin en ole sellaista kokeillut. Yllätyn myös siitä, että käsittelyjä saa tehtyä nykyään myös budjettiystävällisesti kotona.

Lähden keratiinihoitokokeiluun innolla. Hiukseni ovat luonnostaan suorat, mutta karheat ja jäykät. Toivon, että keratiinihoito toisi kaivattua pehmeyttä ja kiiltoa hiuksiin.

Pesen hiukset ennen aineen levittämistä, kuten ohjeissa neuvotaan. Itse tuotteen suihkuttelu hiuksiin käy helposti. Ainetta jää jopa yli! Levittämisen jälkeen pullossa on suihketta vielä vähän jäljellä.

Annan suihkeen vaikuttaa hiuksissani noin tunnin verran ennen huuhtomista. Föönaan hiukset huolella kuiviksi ohjeiden mukaisesti. Sen jälkeen on aika aloittaa hiusten suoristus.

Jokaisen suortuvan läpikäynti kuusi kertaa suoristusraudalla on melko työlästä. Kun olen saanut koko käsittelyn päätökseen, on projektiin vierähtänyt parisen tuntia.

Heti käsittelyn jälkeen tunnustelen hiuksia. Odotin, että hiukset tuntuisivat pehmeiltä, mutta sen sijaan latvat ovat vielä kuivat ja tukka oudon tahmea. Keratiinikäsittely on kuitenkin selvästi silottanut hiusta.

Hoidon jäljiltä hiuksissa on lisäksi oudon imelä ja pistävä haju. Ongelma taitaa olla yleinen, sillä netissä moni muukin tuotetta kokeillut kertoo hiuksiin jääneestä ikävästä katkusta.

Hiukset ennen ja jälkeen keratiinikäsittelyn. Vasemmalla hiukset ovat juuri pestyt ja föönatut, oikealla hiukset on käyty läpi hoitosuihkeella ja suoristusraudalla.

Keratiinikäsittely kotona: mikä oli testin lopputulos?

Kun käsittelystä on vierähtänyt muutama tunti, hiukset tuntuvat asettuvan jo paremmin. Myös outo tahmeus hälvenee. Silkinpehmeät hiukset eivät vielä kuitenkaan ole. Sen huomaa hiuksia harjatessa, sillä hiukset ovat oudon takkuiset.

Toivon, että haju hälvenee tai lähtee seuraavassa pesussa pois. Hiuksia ei kuitenkaan suositella pestävän seuraavaan 24 tuntiin, joten joudun odottamaan hiustenpesua vuorokauden ajan. Kun seuraavan päivänä pääsen pesemään hiukset, käsittelystä johtuva outo haju palaa takaisin. Haju on voimakkaimmillaan etenkin hiusten ollessa märät.

Pohdin, teinkö käsittelyn varmasti oikein. Netissä keratiinikäsittelyä ylistetään, mutta itse en koe hoitoa mullistavana. Tehokkaammin hiuksiani ovat hoitaneet jätettävät hoitoaineet ja hiusöljy.

Yksi puteli keratiinihoitoa maksaa noin 40 euroa. Vaikka se on huomattavasti halvempi kuin kampaajalla tehtävä käsittely, en usko, että raaskin ostaa tuotetta jatkossa. Hiukseni eivät ole luonnostaan kiharat, joten on vaikea arvioida, miten hyvin keratiinikäsittely suoristaisi taipuisampaa hiusta ja kuinka pysyvästi.

Toki käsittelyn jälkeen hiukset jäivät huolitellumman ja laitetumman näköisiksi. Hoito myös silotti hiuksia, mutta itse olisin odottanut karheisiin hiuksiini lisää pehmeyttä.

Testattava tuote oli ANSWR At-Home Keratin Treatment -suihke.

X