Kauneus

Hiuksiin jätettävä hoitoaine – 7 huipun vertailussa selvisi paras tuote: ”Nyt on helppoa”

Hiuksiin jätettävä hoitoaine on helppo tapa tuoda hiuksiin lisää kiiltoa tai vähentää pörröisyyttä. Testasimme tuotteita eri hintaluokista ja erilaisilla ominaisuuksilla.

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
iStock, valmistajat

Hiuksiin jätettävällä hoitoaineella voi talttuttaa hiusten pörröisyyttä tai lisätä niihin kiiltoa.

Testasimme, millaista lisähoivaa kutreille tuovat hiuksiin jätettävät hoitoaineet ja -suihkeet.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine kosteuttaa, silottaa ja suojaa hiusta sekä poistaa sähköisyyttä. Jätettäviä hoitoaineita on tarjolla kaikille hiuslaaduille, myös hennoille hiuksille.

Tarpeellisimpia ne ovat kuitenkin sellaiselle tukalle, jolle mikään poishuuhdeltava hoitoaine tai naamio ei tunnu yksinään riittävän: kuivalle, käsitellylle ja pörröiselle sekä hiuksille, joita kiharretaan ja suoristetaan paljon. 

Perusperiaate on se, että hennoille hiuksille sopii suihkutettava tai vaahtomainen tuote – mieluiten tuuheuttava – ja paksuille voidemainen hoitoaine. Hauraalle tukalle, jota on käsitelty paljon, sopivat hiuksia vahvistavat ja korjaavat hoitoaineet.

Kuinka usein hoitoainetta voi käyttää?

Mitä enemmän käsittelet hiuksia, sitä useammin hoitoaineellekin on tarvetta. Jos hiukset tuntuvat ja näyttävät terveiltä ja hyväkuntoisilta, ota käyttöön hiuksiin jätettävä hoitoaine tarvittaessa tai ylläpitohoitona noin kerran viikossa.

Vähennä käyttöä, jos huomaat, että hiuksesi rasvoittuvat normaalia enemmän tai ne latistuvat aiempaa nopeammin pesun jälkeen.

1. Hiuksiin jätettävä hoitoaine tuplateholla

Kérastase Nutritive Lotion Thermique Sublimatrice

Hiukseni ovat lyhyehköt ja raidoitetut, ja hiuksiin jätettävä hoitoaine saisi tuoda niihin kaivattua kiiltoa.

Tuote lupaa kimmoisuutta ja kiiltoa. Se vähentää pörröisyyttä ja ravitsee hiuskuitua. Sisältää lämpösuojan.

Näin se toimii: Nyt on helppoa. Suihkauttelen nestettä pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönaamista. Lämpösuoja tuppaa unohtumaan, joten hoitosuihkeen mukana tulee kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Pitikö lupaus? En osaa arvioi­da, lisääntyikö kiilto, mutta takut selviävät sutjakammin. Lisäksi tarvitaan muotovaahtoa, jotta hento hius pysyy kuosissa.

Tämä yllätti: Ihana tuoksu. Tosin ei se varsinaisesti yllättänyt, sillä Kérastasen tuotteiden tuoksu miellyttää nenääni yleensäkin.

Miia, 56

Pisteet 10/10

Hiuksiin jätettävä hoitoaine Kérastase Nutritive Lotion Thermique Sublimatrice -föönaussuihke sisältää ravitsevia lipidejä, jotka hoitavat ja vahvistavat hentoja ja keskipaksuja hiuksia, 150 ml 41 e.
Kérastase Nutritive Lotion Thermique Sublimatrice -föönaussuihke sisältää ravitsevia lipidejä, jotka hoitavat ja vahvistavat hentoja ja keskipaksuja hiuksia, 150 ml 41 e.

Lue myös: Hiuksiin jätettävä hoitoaine on käsitellyn ja kuivan tukan pelastaja – näin käytät sitä oikein ja vältät latistavan vaikutuksen

2. Ajansäästöä

Hair Proud Hair Revival

Hiukseni ovat kuivat, sähköiset ja latvoista haurastuvat.

Tuote lupaa kosteuttaa, ravita ja tehdä hiukset vahvemman tuntuisiksi.

Näin se toimii: Tuote vaikuttaa riittoisalta, neljä suihkaus­ta pumppupullosta tuntui riittävältä lyhyeen polkkaan. Pullon muotoilu ei ole ihan parhaiten käteen sopiva, pumppu on hieman jäykkä.

Pitikö lupaus? Jäin kaipaamaan hiuksiin kiiltoa, muuten ne tuntuivat hyväkuntoisilta ja helposti kammattavilta. Jätettävä hoitoaine on päivän pelastus, melkein viisi minuuttia lisäaikaa hiustenpesu-aamuun, kun käytin vain tätä hoitoaineena. En huomannut, että hiukset olisivat vaatineet pesua nopeammin kuin huuhdeltavan hoitoaineen jälkeen.

Tämä yllätti: Käytin hoitoainetta myös seuraavana aamuna kostuttaakseni hiuksia ennen muotoilua. Se toimi.

Minna, 62

Pisteet 8,5/10

Hair Proud Hair Revival -hoitosuihke lupaa parantaa hiuksen rakennetta biotiinin avulla. Sisältää myös prebioot­teja ja kasviöljyjä, 150 ml 13 e.
Hair Proud Hair Revival -hoitosuihke lupaa parantaa hiuksen rakennetta biotiinin avulla. Sisältää myös prebioot­teja ja kasviöljyjä, 150 ml 13 e.

3. Hiuksiin jätettävä hoitoaine ja unelmanpehmeys

L’Oréal Professionnel Metal DX

Hiukseni ovat erittäin kuivat, pitkät, paksut, värjätyt ja luonnonkiharat.

Tuote lupaa kosteuttaa, vähentää pörröisyyttä, antaa kiiltoa ja suojata hiusväriä.

Näin se toimii: Neutraalin unisex-tuoksuinen voide levitetään kosteisiin hiuksiin. Pitkille hiuksille suositellaan 4–6 painallusta pumppupullosta.

Pitikö lupaus? Hiukseni ovat unelmanpehmeät ja kosteutetun oloiset tuotteen käytön jälkeen. Pörröisyys vähenee selvästi. Lopputulos on sileä ja huoliteltu jopa viiden päivän jälkeen. Kiillon lisääntymistä en huomannut.

Tämä yllätti: Hiuksiin jätettävä hoitoaine antaa lämpösuojan 230 asteeseen saakka, mikä on hyvä asia suoristusraudan käyttäjälle. Monet muut lämpösuojatuotteet eivät suojaa näin korkeaan­ lämpötilaan saakka.

Anna, 42

Pisteet 10-/10

L’Oréal Professionnel Metal DX -voide suojaa hiuksia UV-säteilyn, hapettumisen ja harjaamisen vaurioilta, kosteuttaa ja estää pörröisyyttä ja poistaa metallijäämiä. Sisältää lämpösuojan, 100 ml 35,50 e.
L’Oréal Professionnel Metal DX -voide suojaa hiuksia UV-säteilyn, hapettumisen ja harjaamisen vaurioilta, kosteuttaa ja estää pörröisyyttä ja poistaa metallijäämiä. Sisältää lämpösuojan, 100 ml 35,50 e.

4. Pehmeyttä kiharaan

Maria Nila Coils & Curls Oil in Cream

Hiukseni ovat puolipitkät luonnonkiharat. Ne janoavat kosteutta, jotta eivät kuivu ja tule pörröisiksi.

Tuote lupaa kosteuttaa ja antaa kiiltoa ja kimmoisuutta kiharoille.

Näin se toimii: Käytin samaa sampoota ja hoitoainetta kuin yleensä. Hieroin tuotetta ensin sormenpäihin ja sitten hiusten pituuksiin ja latvoihin. Tuoksu oli mieto, koostumus hyvin täyteläinen.

Pitikö lupaus? Kuivuudesta ei ole tietoakaan. Kiharat asettuvat paremmin kuin aiemmin ja hiukset tuntuvat ihanan pehmeiltä.

Tämä yllätti: Pieni nokare riittää, vaikka hiuspehko on runsas. Jos voidetta erehtyy laittamaan liikaa, hiuksista tulee rasvaisen oloiset. Oikein annosteltuna voide tuo kiiltoa hiuksiin.

Piia, 49

Pisteet 9/10

Lue myös: Ongelmana hiusten harveneminen, elottomuus tai katkeileminen? Etsimme täsmäratkaisut kuuteen yleiseen hiuspulmaan

Maria Nila Coils & Curls Oil in Cream -kiharavoiteen tehoaineita ovat karitevoi, glyseriini, skvalaani ja öljyt, 100 ml 26 e.

5. Latvat kauniiksi

Kevin Murphy Leave-in Repair Nourishing

Hiukseni ovat hennot, liukkaat ja värjäämättömät. Latvat ovat kuivat ja huonossa kunnossa, sillä edellisestä hiustenleikkuusta on jo puolitoista vuotta.

Tuote lupaa korjata vaurioi­tuneita ja kaksihaaraisia latvoja.

Näin se toimii: Tuotetta on helppo annostella pumppupullosta kämmenelle – minun hiuksiini riittää yksi painallus. Levitän tuotteen pyyhekuiviin hiuksiin ja annan hiusten joko kuivua itsestään tai föönaan ne. Molemmat tavat toimivat.

Pitikö lupaus? Hiukset todella näyttävät parempikuntoisilta ja sileämmiltä latvoista. Voide tuntuu hoitavalta, mutta ei tee hiuksista rasvaisen tai latistuneen näköisiä.

Tämä yllätti: Hiuksiin jätettävä hoitoaine tuoksuu varsin voimakkaasti.

Christina, 33

Pisteet 9,5/10

Kevin Murphy Leave-in Repair Nourishing -hoitoaine sisältää herneproteiineja ja rakennetta paikkaavaa bambu-uutetta, 200 ml 34 e.

6. Hiuksiin jätettävä hoitoaine kauran voimalla

Sim Forme Conditioning Mist

Hiukseni ovat paksut, karheat ja taipuisat, ja ne pörhöttyvät helposti.

Tuote lupaa auttaa selvittämään hiuksia, jolloin niistä tulee helpommin kammattavat ja käsiteltävät. Se lupaa myös silottaa hiuksen pintaa vähentäen samalla pörröisyyttä ja sähköisyyttä.

Näin se toimii: Kotimaista kauraöljyä sisältävä hiuksiin jätettävä hoitoaine suihkutetaan tasaisesti pyyhekuivauksen jälkeen.

Pitikö lupaus? Hoitoaine selvitti hiukset kammattaviksi ja toi niihin toivottua pehmeyttä, vaikka ei pörröisyyttä täysin taltuttanutkaan. Erittäin kuiva tukkani olisi kaivannut ehkä vielä lisää kosteutusta.

Tämä yllätti: Kotimaisuus ja miellyttävä tuoksu yllättivät positiivisesti.

Maria, 41

Pisteet 8/10

Hiuksiin jätettävä hoitoaine, koostumukseltaan kevyt Sim Forme Conditioning Mist -hoitosuihke lupaa luonnollista kiiltoa ja silkkistä pehmeyt­tä, 250 ml 22 e.
Koostumukseltaan kevyt Sim Forme Conditioning Mist -hoitosuihke lupaa luonnollista kiiltoa ja silkkistä pehmeyt­tä, 250 ml 22 e.

7. Jäntevät kiharat

Four Reasons Original Curl Mist

Hiukseni ovat kuivat ja taipuisat.

Tuote lupaa pehmeyttä ja auttaa kiharoita pysymään upeina pidempään.

Näin se toimii: Tuotteeseen pitää suhtautua eri tavalla kuin muihin hoitosuihkeisiin: kiharoiden pehmeys on toista kuin sileän tukan pehmeys. Suihke antaa koppuraisen fiiliksen, joka lienee kiharatyylin hinta.

Pitikö lupaus? Kiharat näyttävät kivoilta ja jänteviltä, mutta eivät tunnu kosteutetuilta. Uuteen fiilikseen on vaikea totutella.

Tämä yllätti: Tuote kannustaa jumaloituun ”curly girl -metodiin”, jossa taipuisan tukan annetaan ajautua luonnolliselle kiharalle. Yllätti, että luonnollinen tarkoittaa tässä tapauksessa karheaa.

Tiina, 38

Pisteet 8/10

Hiuksiin jätettävä hoitoaine Four Reasons Original Curl Mist -hoitosuihke taipuisille ja kiharoille hiuksille, sisältää lämpösuojan, 250 ml 17 e.
Four Reasons Original Curl Mist -hoitosuihke taipuisille ja kiharoille hiuksille, sisältää lämpösuojan, 250 ml 17 e.

Lue myös: Muistatko edelliskerran, kun miespermanentti oli muotia? Lasse Lehtinen kertoo mini voguestaan – Seura.fi

X