Kauneus

Ongelmana hiusten harveneminen, elottomuus tai katkeileminen? Etsimme täsmäratkaisut kuuteen yleiseen hiuspulmaan

Hiukset tarvitsevat kesän jälkeen hoitavaa kosteutta. Hemmottele latvat kuntoon tehohoidoilla ja hiusnaamioilla.

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
Istock, Valmistajat

Haaveena kiiltävät ja hyväkuntoiset hiukset? Etsimme ratkaisut kuuteen hiusongelmaan.

Hiukset tarvitsevat kesän jälkeen hoitavaa kosteutta. Hemmottele latvat kuntoon tehohoidoilla ja hiusnaamioilla.

1. Ongelma: Tönkön näköinen tukka

Aurinko haalisti ja kuivatti kutrini nuutuneen näköisiksi. Niitä on vaikea asetella, ja ne sojottavat joka suuntaan.

Ratkaisu: Jäykkyys ja kovuus johtuvat kosteuden puutteesta. Ota käyttöön poishuuhdeltava kosteuttava hoitoaine ja käytä sitä jokaisen pesun jälkeen. Kokeile lisäksi ainakin kerran viikossa kosteuttavaa tehonaamiota. Jos hiuksesi ovat pitkät, voit sipaista niiden latvoihin myös pari tippaa hiusöljyä.

2. Ongelma: Takkuuntuvat kiharat

Kesä kuivatti jo ennestään kuivahkot luonnonkiharat hiukseni yhdeksi takkupesäksi. Pesun jälkeen hiukset ovat hetken ok, mutta jo seuraavana päivänä ne takkuuntuvat.

Ratkaisu: Luonnonkiharat hiukset kaipaavat runsaasti kosteutta, sillä rakenteensa vuoksi ne ovat luonnostaan kuivemmat ja huokoisemmat kuin suorat hiukset. Kosteutettuna luonnonkiharoidenkin hiusten pinta tulee sileäksi, jolloin hiukset eivät takerru toisiinsa ja muodosta takkuja.

Lue myös: Kuin luonnonkiharat! Näin suoraankin tukkaan saa villit kiharat ilman lämpöä – aito lopputulos syntyy muutamalla kikalla

3. Ongelma: Kadonnut kiilto

Uin kesällä paljon. Hiukseni ovat sameat ja elottoman näköiset. Niissä on tuskin lainkaan kiiltoa, vaikka käytän hoitoainetta pesun jälkeen.

Ratkaisu: Pääsikö aurinko paahtamaan suoraan hiuksiisi? Hiukset voivat olla kuivat, ja niihin on voinut jämähtää muotoilutuotteita. Niihin on voinut myös kertyä epäpuhtauksia uimavesistä. Kokeile, auttaisiko pesu syväpuhdistavalla sampoolla ja sen jälkeen hemmottelu kiiltoa lupaavalla tehohoidolla tai naamiolla.

Lue myös: Miten hehkutetut hiusten tehohoidot eroavat tavallisista hoitoaineista? Kampaajat vastaavat kysymyksiin Olaplexistä ja muista hittihoidoista

4. Ongelma: Ohuus ja elottomuus

Hiukseni ovat kadottaneet luonnollisen liikkuvuutensa, ne roikkuvat suorina ja ohuina päätä pitkin kuin hiirenhäntä.

Ratkaisu: Hoida hiuksia kerran, pari viikossa tehohoidolla, joka sisältää elvyttäviä, vahvistavia ja tuuheuttavia ainesosia. Ne auttavat hiuksia palautumaan kimmoisiksi ja ryhdikkäiksi. Laita hiuksiin pesun jälkeen tuuheuttavaa muotoiluainetta ja föönaa hiukset pyöröharjan avulla kuohkeiksi.

Lue myös: Käytkö harvoin kampaajalla? Näillä ammattilaisen vinkeillä valitset hiustyylin, joka säilyy pitkään hyvännäköisenä

5. Ongelma: Katkeilevat hiukset

Hiuksiani on värjätty paljon, ja nyt ne ovat alkaneet katkeilla etenkin harjatessa. En uskalla laittaa hiuksiani enää ponnarillekaan katkeilun pelossa.

Ratkaisu: Käsittelethän hiuksiasi maltilla, eli vältä liian kuumaa fööniä ja lämpölaitteita. Käytä aina lämpösuojaa hiuksissa. Anna hiuksillesi tehohoitokuuri tuotteilla, joissa on rakennetta vahvistavia ja suojaavia ainesosia. Tarkista, että hiusharjasi ja kampasi ovat ehjiä. Myös piikkien lohkeamat saattavat repiä hiuksia.

6. Ongelma: Hiuksia lähtee

Stressaavien aikojen jälkeen hiuksia putoilee olkapäille tiuhaan tahtiin, ja päälakikin paistaa paikka paikoin hiusten alta.

Ratkaisu: Sulkasadon syynä voi olla mainitsemasi stressi taikka jokin sairaus tai hormonitoiminnan muutos. Tällöin hiusten lähteminen yleensä hiipuu tilanteen väistyttyä ja uusia hiuksia alkaa kasvaa noin kolmen kuukauden kuluttua. Vaihdevuosien läheneminen saattaa aiheuttaa hiusten harvenemista.

X