Kauneus

Klassinen meikki sai yllättävillä kikoilla modernin ilmeen – katso Ida Jokikunnaksen meikkitutoriaali

Klassinen meikki saa modernin ilmeen, kun silmät meikataan kevyesti ja huulet punataan pehmeästi mattasävyllä. Vaikutteita haetaan ranskalaisnaisten huolettomasta eleganssista.

Teksti:
Ida Jokikunnas
Kuvat:
Mirva Kakko

Matta punainen huulimeikki on modernin juhlameikin ydin.

Klassinen meikki saa modernin ilmeen, kun silmät meikataan kevyesti ja huulet punataan pehmeästi mattasävyllä. Vaikutteita haetaan ranskalaisnaisten huolettomasta eleganssista.

Etenkin juhliin tehty meikki sisältää usein tutun yhdistelmän: punaisen huulimeikin ja tummat silmät. Raikkaampi ja huolettomampi versio klassikkotyylistä sopii juhlan lisäksi silloinkin, kun kaipaa arkeen näyttävyyttä. Meikki saa hehkua ja kontrastia huulten mattaisuudelle kauniisti kuultavasta ihosta.

Näin teet modernin version klassikkotyylistä – katso videolta ohjeet

 

1. Meikin tekeminen aloitetaan tekemällä kasvoille kevyt pohjameikki ja pohjustamalla myös luomet meikki- tai peitevoiteella kevyesti. Tasoita voide juuri ennen luomivärin laittamista. Painele mattaista vaaleaa ruskeaa koko liikkuvalle luomelle häivyttäen kohti luomivakoa ja hiukan sen yläpuolelle. Rajaa yläluomi pehmeällä, mustalla kajalkynällä. Rajauksen ei tarvitse olla tarkka.

2. Meikki saa pehmeämmän ilmeen, kun rajaus pehmennetään utuiseksi kapealla siveltimellä. Lisää siveltimeen sen jälkeen mustaa luomiväriä ja kiinnitä sillä rajaus kestäväksi. Samalla utuinen vaikutelma korostuu. Viimeistele silmät ripsivärillä.

3. Vahva huulipuna näyttää luonnollisen raikkaalta, kun valitset meikkiin punan, joka on hieman matta, ja levität sen huulille sormilla painellen. Näin syntyy pehmeä vaikutelma. Voit pehmentää huulten rajoja vielä lopuksi vanupuikolla.

4. Viimeistele meikki kuultovoiteella. Se antaa iholle hehkua ja raikastaa meikin nuorekkaaksi. Sipaise kuultovoidetta poskipäiden korkeimpiin kohtiin sekä dekolteelle ja solisluiden päälle.

Meikki saa hehkua kuultovoiteesta.
Kuultovoidetta voi laittaa myös dekolteelle ja solisluiden päälle.

Lue myös: Liila silmämeikki sopii myös aikuiselle naiselle – katso Ida Jokikunnaksen meikkivinkit, joilla onnistut varmasti!

X