Kauneus

Näin näytät kauniilta ilman meikkiä – 10 vinkkiä!

Kuulostaako meikittömyys epämiellyttävältä ajatukselta? Älä enää arastele, vaan päästä luonnonkauneutesi valloilleen vinkkiemme avulla.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Colourbox

Kuulostaako meikittömyys epämiellyttävältä ajatukselta? Älä enää arastele, vaan päästä luonnonkauneutesi valloilleen vinkkiemme avulla.

1. Hoida ihoasi sisäisesti ja ulkoisesti

Luonnonkauneuden perusta on terve iho. Puhdista kasvojesi iho kahdesti päivässä ja tee kuorinta kerran viikossa. Muista kunnon kosteutus. Jos ihollesi ilmestyy epäpuhtauksia, käytä niihin tarkoitettuja täsmätuotteita. Älä nuku meikit naamassa edes heikolla hetkellä, sillä se on varma tapa saada näppylä jos toinenkin, vaikka varsinaisia iho-ongelmia ei olisi. Huolehdi ihostasi myös sisäisesti: nuku tarpeeksi, juo riittävästi vettä ja syö terveellisesti.

Lue myös: Näin saat heleän ihon – Lue asiantuntijan vinkit

2. Muista aurinkorasva

Auringon UV-säteily voi aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista, veltostumista ja maksaläiskiä. Aurinkorasvaa kannattaa siis käyttää ympäri vuoden, mikäli hipiäänsä haluaa suojella parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikista helpointa aurinkosuojan muistaminen on, jos se on valmiina käyttämässäsi kosteusvoiteessa. Jos aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta, voi kosteusvoiteen päälle lisätä korkeamman kertoimen aurinkorasvaa.

Lue myös: Vieläkö aurinkovoide on hyvää? Näin säilytät kosmetiikkaa oikein

3. Älä koskettele kasvojasi

Onko sinulla tapana hieroa otsaasi tai nuokkua niin, että nojaat kädellä poskeesi? Monille kasvojen koskettelu on tapa, jota ei tule edes ajatelleeksi. Pidä kuitenkin näppisi kurissa – käsien bakteerit siirtyvät muuten käsistäsi suoraan kasvoillesi. Myös näppylöiden sorkkiminen kannattaa jättää väliin, mikäli tilannetta ei halua pahentaa.

Lue myös: Aikuisiän akne – 10 kysymystä

4. Muotoile kulmakarvasi

Hyvin muotoillut kulmakarvat kehystävät upeasti kasvojasi ja tekevät ilmeestäsi huolitellun myös ilman meikkiä. Jos et ole varma, miten sinun kannattaisi kulmakarvasi nyppiä tai vahata, käänny ammattilaisen puoleen. Kun kulmakarvat on muotoiltu ja niissä on selvä muoto, helpottuu niiden siistiminen kotioloissa huomattavasti.

Lue myös: Täydelliset kulmakarvat – Katso helpot ohjeet videotutorialista!

5. Helli hiuksiasi

Pidä huolta, että hiuksesi ovat aina puhtaan näköiset. Jos sinulla ei ole erityisen rasvoittuva tukka, kannattaa tukka pestä joka toinen päivä. Käytä aina sekä shampoota että hoitoainetta, jotka on valittu hiustesi mukaan. Jotta hiukset eivät rasvoitu yön aikana, sipaise ne rennolle nutturalle pois kasvoilta. Leikkauta tukkasi kampaajalla 3–4 kuukauden välein, niin tukkasi pysyy jatkuvasti skarpin näköisenä ja hyväkuntoisena juuresta latvaan.

Lue myös: Hemmottele hiukset ja iho hohtaviksi!

6. Käytä huulirasvaa

Hyvin kosteutetut huulet ovat huomattavasti viehättävämmät kuin halkeilevat. Jotta saat parhaan lopputuloksen, kuori huulesi ennen huulirasvan levittämistä.

Lue myös: Sormenpäät halkeilevat, sääret hilseilevät – Katso vinkit yleisien iho-ongelmien hoitoon

7. Hanki puna poskille

Hento puna poskilla kielii terveydestä – ja on myös kaunista! Hanki puna poskillesi meikin sijaan pienellä happihyppelyllä tai tiukan paikan tullen hellästi puristelemalla tai taputtelemalla poskia.

Lue myös: Ota nämä salaiset kauneusvinkit talteen!

8. Huolehdi hampaistasi

Valkoinen, terve hymy ja hyvänhajuinen hengitys vaikuttavat huomattavasti olemukseen, oli meikkiä tai ei. Harjaa hampaat kaksi kertaa päivässä ja käytä hammaslankaa. Muista harjata myös kielesi! Viimeistele hampaidenhoitorutiinisi käyttämällä suuvettä.

Lue myös: Huonot hampaat? Nämä sairaudet voivat saada alkunsa suustasi

9. Viimeistele meikitön lookisi

Meikittömän tyylin ei tarvitse olla tylsä. Valitse vaatteesi huolella, lakkaa kyntesi kynsilakalla, muotoile tukkasi ja suihkauta hajuvettä sisäranteeseesi. Taivuta ripsesi, niin silmäsi näyttävät suuremmilta. Jos haluat kestävän lopputuloksen, sipaise taivutettuihin ripsiin ohut kerros vaseliinia ja harjaa ylimääräinen vaseliini pois ripsiharjalla.

Lue myös: Upeat kynnet kotikonstein – geelikynsilakat vertailussa

10. Ole itsevarma

Muista, että et tarvitse pakkelikuorta näyttääksesi upealta. Todellinen kauneus kumpuaa sisältä, joten nosta pää pystyyn ja nauti meikittä olemisesta.

Lue myös: Huono itsetunto? Näin voit treenata itsellesi paremman itsetunnon

Lähteet: Beauty And Tips Magazine, Harper’s Bazaar, wikiHow

X