Kauneus

Silmämeikki raskaille luomille: näin avaat katseen etkä pienennä silmää - huomaatko kuvista eron?

Silmämeikki raskaille luomille avaa parhaimmillaan katsetta ja luo illuusion suuremmista silmistä. Väärään kohta sudittu luomiväri sen sijaan voi tehdä silmistä raskaan näköiset. Ammattimeikkaaja ja Annan toimittaja näyttävät eron. 

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Annan Toimitus, Istock

Näin teet näyttävän silmämeikin raskaille luomille.

Silmämeikki raskaille luomille avaa parhaimmillaan katsetta ja luo illuusion suuremmista silmistä. Väärään kohta sudittu luomiväri sen sijaan voi tehdä silmistä raskaan näköiset. Ammattimeikkaaja ja Annan toimittaja näyttävät eron. 

Tummanpuhuva smokey eyes -meikki on näyttävä lisä juhlatyyliin. Mutta kuinka onnistua näyttävässä silmämeikissä, jos raskaat luomet tahtovat peittää luomivärin alleen? Silmämeikki raskaille luomille onnistuu helposti, kunhan painaa pari muistisääntöä mieleen.

Meikkitaiteilija Heidi Reponen näytti Annan toimittajan avulla, kuinka luomivärin avulla katseen saa kohoamaan.

Aikamoinen ero! Vasemmalla puolella luomiväri on levitetty vain liikkuvalle luomelle. Oikealla puolella luomiväri on häivytetty myös ylä- ja alaluomelle sekä silmän ulkonurkkaan.

Lue myös: Helmiäinen silmäluomella voi avata katseen tai korostaa raskaita luomia – näin suuren eron oikea paikka saa aikaan

Silmämeikki raskaille luomille: vältä silmiä pienentävä vaikutelma

Kuvassa vasemmalle puolelle luomiväriä on levitetty vain liikkuvalle luomelle eikä luomiväriä ole juurikaan häivytetty. Jos on raskaat luomet ja liikkuvaa luomea on näkyvillä vain vähän, kuten kuvissa olevalla toimittajalla, jää luomiväri helposti lähes kokonaan piiloon. Vaaleaksi jätetty raskas yläluomi sen sijaan näyttää kuin korostuvan entisestään.
Intensiivinen, tumma alarajaus sulkee silmää entisestään. Katse voi helposti tuntua jopa hieman pistävältä ja silmät näyttää pienemmiltä.

Silmämeikki raskaille luomille: näin avaat katseen

Kuvassa oikealla puolella luomiväri on viety myös yläluomelle, kevyesti häivytellen. Näin vaalein kohta osuu ylös kulmaluulle eikä raskaalle yläluomelle. Varjot yläluomella ikään kuin häivyttävät raskasta luomea ja luovat illuusion avarammasta katseesta.

Tummaa luomiväriä on viety myös alaluomelle ja väriä on häivytetty silmän ulkonurkkaa pitkin viistosti ylöspäin. Tämä tekee silmämeikistä yhtenäisen ja nostaa katsetta entisestään. Jos luomiväri olisi häivytetty ulkonurkasta alaspäin, katse näyttäisi heti alakuloisemmalta.

Myös oikealle puolelle on tehty tumma alarajaus, mutta sitä on häivytetty luomivärillä. Näin rajaus ei jää niin intensiiviseksi ja kovaksi kuin toiselle puolelle tehdyssä esimerkissä.

Alaripsien sisäpuolelle voi halutessaan levittää myös vaaleaa kajal-kynää, joka avaa ja kirkastaa katsetta.

Tässä näet puolieron vielä videolla:

Häivytä, häivytä ja vielä kerran häivytä

Tummassa silmämeikissä on tärkeää, että luomivärin häivyttämiseen käyttää aikaa. Häivyttämällä luomivärin sävyt ikään kuin sulautuvat yhteen ja meikin rajat näyttävät hallitummilta. Katseesta tulee usein pehmeämpi, vaikka meikki olisikin tummanpuhuva.

Häivyttäminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Väriä kannattaa levittää aina vähän kerrallaan, jotta kokonaisuuden rakentaminen on hallitumpaa. Häivyttämisessä kannattaa hyödyntää apuna tasakärkistä luomivärisivellintä.

Lisäksi häivyttäminen kannattaa tehdä aina ylöspäin, jotta silmäluomi ei painu alaspäin ja näytä raskaalta. Ylöspäin häivytetty silmämeikki kohottaa katsetta ja avaa silmää.

Myös silmämeikin pohjustamiseen kannattaa satsata, jotta luomiväri pysyy hyvänä koko päivän tai illan ajan. Silmäluomet voi pohjustaa silmämeikinpohjustusaineella, jota käyttämällä värien pigmentti myös korostuu paremmin eikä luomiväriä tarvitse välttämättä yhtä paljon kuin ilman pohjustusta. Pohjustaminen myös estää väriä kertymästä luomivakoon.

X