Kauneus

Mikä luomivärin sävy silmämeikkiin? Näin vastaväri tuo silmän oman värin kauniisti esille - katso ero

Luomivärin sävy voi korostaa esimerkiksi silmien väriä. Meikkaaja näyttää, miten vastavärin käyttö tuo silmän oman värin esille.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Annan Toimitus, Tiktok, Istock

Millaisia sävyjä sinä valitset silmämeikkiisi?

Luomivärin sävy voi korostaa esimerkiksi silmien väriä. Meikkaaja näyttää, miten vastavärin käyttö tuo silmän oman värin esille.

Luomivärin sävyä valitessa täytyy ensin päättää, mitä luomivärillä haluaa korostaa. Luomivärin sävyn voi valita esimerkiksi ihon esimerkiksi silmien värin tai ihon pohjasävyn mukaan – tai sitten voi vain hullutella väreillä.

Meikkitaiteilija Heidi Reponen näyttää Annan toimittajan avulla, miten luomivärin sävy muuttaa ilmettä.

Luomivärin sävy voi korostaa silmien väriä

Näyttävä silmämeikki kiinnittää huomion silmiin, ja luomivärin sävyllä voi halutessaan korostaa silmien väriä.

Esimerkiksi oranssin luomivärin sävyt korostavat sinertäviä silmiä. Punaisen luomivärin sävyt tuovat vihreät silmät esiin, violetti puolestaan ruskeat. Tämä johtuu siitä, että vastavärit tuovat toisiaan esiin.

Alla olevassa kuvassa näkyy, kuinka punertava silmämeikki tuo siniharmaan silmänvärin paremmin esiin kuin oikealla puolella näkyvät neutraalimmat sävyt.

Luomivärin sävy: punainen vai sinivioletti
Vasemmassa silmässä on käytetty punaisen sävyjä, oikeassa silmässä siniviolettia. Punainen silmämeikki (vasemmalla) tuo silmänväriä enemmän esiin.

Yllä olevassa kuvassa kasvojen vasemmalla puolella oleva punertava silmämeikki edustaa rohkeaa ja leikittelevää tyyliä, kun taas oikealle puolelle tehty silmämeikki edustaa klassisempaa tyyliä.

Itkuinen meikki on nyt trendikäs

Moni voi vältellä punaista luomivärin sävyä, koska pelkää lopputuloksen muistuttavan itkuisia silmiä. Crying girl -meikki on kuitenkin nyt etenkin nuorten keskuudessa todella suosittu, joten itkuista lopputulosta on turha kavahtaa.

@hudabeauty

Crying girl makeup 😍😍😍 by @elpltt_ #hudabeauty #foryou #cheekytint #cryingmakeup Borrowed from @zoekimkenealy

♬ France Accordion Swing – MIZUSATO Masaki

Meikissä korostetaan kasvojen punakkuutta muun muassa silmämeikin, poskipunan ja huulikiillon avulla. Lopputulos muistuttaa itkuisia kasvoja – joskin ilman sinne tänne ilmestyviä punaisia laikkuja tai räkäistä nenää.

Luomivärin sävyn voi valita myös ihon pohjasävyn mukaan

Osa tykkää mallailla luomivärin sävyä ihon pohjasävyn mukaan. Tällaisessa jaottelussa lähdetään liikkeelle tyypillisesti kylmistä tai lämpimistä sävyistä.

Esimerkki kylmien ja lämpimien värien jaottelusta.

Jos ihon pohjasävy on kylmään taittava eli punapohjainen, kylmien sävyjen ajatellaan sointuvan ihon sävyyn kauniisti. Jos ihon pohjasävy on puolestaan lämpimään taittava eli keltapohjainen, lämpöisten sävyjen nähdään tuovan enemmän eloa kasvoille. Toisaalta ihon pohjasävy voi olla myös neutraali, jolloin siihen sointuvat sekä kylmät että lämpimät sävyt.

Pohjasävyn voi halutessaan huomioida silmämeikin lisäksi myös poskipunaa tai huulipunaa valitessa. Meikissä voi myös yhdistellä sekä viileitä että lämpimiä sävyjä: viileät sävyt voivat freesata ilmettä, jos kaikki muu on meikissä lämmintä.

Lue myös: Lämmin vai viileä huulipunasävy? Nämä seikat auttavat valitsemaan oikean punan

Luomivärin sävy: lämmin vai viileä
Vasen puoli silmämeikistä on tehty lämpimän punaisella sävyllä ja oikea kylmällä sinivioletilla, jossa on hieman punaiseen taittavaa sävyä.

Katso meikki videolta:

X