Kauneus

Ripsien taivutus vaseliinilla: Näin saat näyttävät ripset ilman ripsiväriä

Ripsien taivutus vaseliinilla avaa katsetta ja kirkastaa ilmettä – etkä tarvitse edes ripsiväriä!

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Christina Boman, Istock

Ripsien taivutus vaseliinilla tehoaa myös lyhyempiin ripsiin.

Ripsien taivutus vaseliinilla avaa katsetta ja kirkastaa ilmettä – etkä tarvitse edes ripsiväriä!

Ripsien taivutus avaa katsetta ja tuo hentoisetkin ripset paremmin esiin. Ripset kuitenkin suoristuvat helposti, etenkin jos ripsiin ei halua taivutuksen jälkeen laittaa ripsiväriä.

Jos kaipaat kirkastusta katseeseen meikittömänä tai lähes meikittömänä päivänä, kokeile ottaa vaseliini avuksi.  Jos TikTokia on uskominen, vaseliini saa suoristuvat ripset ruotuun ja pysymään taivutettuina koko päivän. Kas näin:

@brighattas #lashhack ♬ good 4 u – Olivia Rodrigo

Testissä ripsien taivutus vaseliinilla

Lähtötilanne: Minulla on aina ollut suorat ja lyhyet ripset. Vaikka ripset ovat tummat, ilman meikkiä näyttää melkein kuin minulla ei olisi ripsiä lainkaan.

Ripsien taivutus vaseliinin avulla
Ripset ilman taivutusta.

Näin ripsien taivutus vaseliinilla tehdään:

Videolla vaseliinia levitetään suoraan ripsille. En kuitenkaan halua vaseliinia silmäluomilleni, joten levitän voidetta ripsentaivuttimen kumiselle tyynylle. Nostan silmäluomeani kevyesti sormella ylöspäin, jotta saan aseteltua taivuttimen aivan ripsen tyveen ja painan taivutinta pienin pumppaavin liikkein. Pidän myös huolen, etten siirrä ripsentaivutinta liian lähelle silmää.

Monissa ohjeissa neuvotaan kuljettamaan ripsentaivutinta kohti ripsen kärkiä, mutta koska ripseni ovat lyhyet, ne taipuvat parhaiten, mikäli taivutan niitä vain tyvestä.

Ripsien taivutus vaseliinilla
Ripset vaseliinin ja ripsentaivuttimen avulla taivutettuina.

Lopputulos:

Ripset tuntuvat todella taipuvan terhakkaammin, kun niissä on vaseliinia alla. Lisäksi voide saa ripset näyttämään hieman tummemmilta kuin kuivina. Ripsien värjääminen varmasti vielä tehostaisi lopputulosta. Jos luomille on karannut voidetta, sen voi pyyhkiä varovasti pumpulipuikolla pois.

Hämmentävää, mutta ripset pysyvät taipuisina koko päivän. Iltaan mennessä ripset ovat suoristuneet hieman, mutta ovat edelleen huomattavasti taipuisammat kuin luonnontilassa.

Vertaa: vasemmalla puolella ripset luonnontilassa, oikealla vaseliinin kanssa taivutettuina.
Tässä molempien silmien ripset on taivutettu. Katse on heti intensiivisempi ja pirteämpi.

Olen aina ajatellut, että ripsien kestotaivutus eli lash lift olisi rahan ja ajan tuhlausta, koska minulla on niin lyhyet ripset. Yllätyin kuitenkin, kuinka paljon jo omien ripsien taivuttaminen avasi ja terävöitti katsetta.

Vaseliinin avulla ripsien taivuttaminen on itse asiassa ihan näppärä tapa testata, voisiko kestotaivutus olla oma juttu. Vaikutus voi olla yllättävän suuri myös lyhyemmillä ripsillä.

Vaseliinikikka toimii hyvin päiviin, kun silmämeikin tahtoo pitää minimissä, mutta katseeseen kaipaa eloa.

Kestävä taivutus ripsivärin alle

Entä suoristuvatko ripset ripsivärin alla? Siihenkin löytyy kikka, jos toinenkin.

Moni vannoo vedenkestävän ripsivärin nimeen, jonka huhutaan pitävän taivutuksen ripsissä muita ripsivärejä tehokkaammin. Myös muita kikkoja löytyy, jos vedenkestävä ripsiväri ei ole itselle sopivalta tuntuva valinta. Miltä kuulostaisi ripsien taivutus kulmageelillä?

@taylorjayread I try the @SPENCER curled eyelash hack using an eyelash curler and other bits and pieces. I’m impressed!! Thanks @✨Donia✨ for sending across! #eyelashhack #beautytok #makeuptok #makeuphackstutorial #makeuphacks #makeuphack #paintedbyspencer #tiktokhack ♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Lue myös: Paras ripsiväri 2022? Testasimme 7 uutuusmaskaraa – ”Meikkiin tuli runsaasti tehoa”

Lähtötilanne: Minulla on aika raskaat ja helposti rasvoittuvat silmäluomet, minkä vuoksi vedenkestävät ripsivärit suhraantuvat yläluomille. 38-asteisella vedellä lähtevät ripsivärit sen sijaan eivät tunnu pitävän taivutuksia aina yhtä tehokkaasti, vaan ripset suoristuvat päivän mittaan.

Monivaiheinen ripsien taivutus tuntuu hieman työläältä, mutta toisaalta koko päivän kestävä taivutus kiinnostaa.

Näin tehdään ripsien taivutus kulmageelin ja lämmön avulla: Aloitan puuteroimalla ripseni ja silmäluomeni. Levitän sitten ripsiin ruskeaa kulmageeliä, jolla yleensä muotoilen kulmani. Lämmitän ripsentaivuttimiani hetken hiustenkuivaajan avulla, kuitenkin niin, ettei taivuttimet kuumene liikaa ja polta silmien herkkää ihoa.

Nostan silmäluomeani kevyesti sormella ylöspäin, jotta saan aseteltua taivuttimen aivan ripsen tyveen ja painan taivutinta pienin pumppaavin liikkein. Pidän jälleen huolen, etten siirrä ripsentaivutinta liian lähelle silmää. Taivutuksen jälkeen levitän ripsille 38-asteisessa vedessä irtoavaa ripsiväriä, jota käytän myös normaalisti arjessani.

Vasemmalla kulmageelin ja lämmön avulla taivutetut ripset ripsivärin kanssa, oikealla lähtötilanne.

Lopputulos: Ripset taipuvat kulmageelin ja lämmön avulla paremmin kuin ilman. Jo lähtötilanteessa ripset ovat siis kaarevammat kuin toisessa silmässä, jonka meikkaan normaaliin tapaan ilman pohjustuksia tai lämmintä ripsentaivutinta.

Vasemman silmän ripset on taivutettu kulmageelin ja lämmön avulla, oikean silmän ripset on taivutettu normaaliin tapaan.

Jo alle tunnin kuluttua toisen silmän ripsien taivutus alkoi suoristua. Sen sijaan kulmageelin ja lämmön avulla taivutetut ripset pysyvät kaarevina koko päivän. Ero ei näy kuvissa niin huomattavana, mutta jopa ystäväni huomasi eron silmissä.

Siitä huolimatta alkuvalmistelut tuntuvat sen verran säätämiseltä, että luultavasti tulen suosimaan kikkaa korkeintaan juhlameikissä. Arjessa vaivattomuus vie voiton.

X