Kauneus

Testissä 7 eri hintaista uutuusripsiväriä – yksi sai täyden kympin: ”Erittäin hyvä hinta-laatusuhde”

Kun maski peittää puolet kasvoista, meikkaaminen keskittyy silmiin. Testasimme, tekevätkö kevään uutuusmaskarat katseesta intensiivisen.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Istock, Valmistajat

Testasimme seitsemän uutuusmaskaraa.

Kun maski peittää puolet kasvoista, meikkaaminen keskittyy silmiin. Testasimme, tekevätkö kevään uutuusmaskarat katseesta intensiivisen.

Mikä on paras ripsiväri vuonna 2021? Annan toimitus testasi seitsemän eri hintaista uutuusripsiväriä. Yksi sai täyden kympin.

Lue myös: Unohda suttaantunut ripsiväri! Näin saat ripsivärisi kestämään – Ida Jokikunnaksen älyttömän helppo kikka

1. Yves Rocher: intensiivinen musta

Yves Rocher Intense Metamorphose Waterproof Mascara
Yves Rocher Intense Metamorphose Waterproof Mascara -ripsiväri 22 e.

Ripseni ovat hyvin huomaamattomat: vaaleat, lyhyet ja melko suorat. Herkkien silmien ja ihon takia vain harva tuote on minulle sopiva.

Tuote lupaa antaa luonnollista kauneutta, maksimaalista tuuheutta, kaarevuutta ja pituutta 24 tunnin ajaksi. Sopii herkkäsilmäisille.

Näin se toimii: Värin levittäminen ei tunnu miellyttävältä kovan harjasosan takia. Muotoiltu harjas levittää värin tasaisesti ripsien kärkeen asti. Tuote on tuoksuton eikä ärsytä silmiä tai ihoa.

Pitikö lupaus? Intensiivinen väri, kaunis ja suht pysyvä lopputulos, jonka onnistun suttaamaan ”smokey eyesiksi” hankaamalla väsyneitä silmiäni. Osa väristä jää silti ripsiin!

Tämä yllätti: Pelkäsin mustaa väriä, mutta se ei tuntunutkaan kovalta, kun levitysjälki oli kaunis ja kevyt. Kestävä lopputulos.

Pisteet: 9,5/10

Jaana, 47

2. Gosh: nopea tuuheuttaja

Gosh Just Click It! Volume Mascara 17 e.
Gosh Just Click It! Volume Mascara -ripsiväri 17 e.

Ripseni ovat pitkät ja tuuheat, mutta erittäin suorat. Toivon, että ripseni kaareutuisivat nätisti ylöspäin.

Tuote lupaa pituutta ja tuuheutta ripsiin.

Näin se toimii: Nokkela pakkaus toimii kuin kuulakärkikynä! Ripsiväri avautuu, kun sen korkkia klikkaa alaspäin. Tuotteen harja on melko iso, mikä tekee värin levittämisestä kömpelöä. Muutamalla sipaisulla ripsistäni tulee kuitenkin näyttävät ja tuuheat. Värin kanssa saa olla kuitenkin varovainen, sillä ripsiväri paakkuuntuu yllättävän helposti.

Pitikö lupaus? Ripsiväri tekee sen, minkä lupaakin – tuuheuttaa ripsiä.

Tämä yllätti: Vaikka ripsiväri ei ole vedenkestävä, se ei suttaannu tai varise päivän aikana juuri lainkaan.

Pisteet: 8/10

Roosa, 24

3. Maybelline: pitkäkestoinen taivutus

Maybelline Lash Sensational Sky High Waterproof -maskara 13 e.
Maybelline Lash Sensational Sky High Waterproof -ripsiväri 13 e.

Ripseni ovat pitkät ja suorat.

Tuote lupaa tuuheutta ja pituutta.

Näin se toimii: Harjaan ei tartu purkista ylimääräistä väriä, ja pienen harjan ansiosta tuote ei sottaa silmäluomia. Poistaminen vaatii huolellisuutta ja aikaa, sillä ripsiväri todella jämähtää ripsiin.

Pitikö lupaus? Ripset näyttävät kivalta, ja ehkä pituuttakin tuli vähän lisää, mutta tuuheutta maskara ei mielestäni tuo lainkaan. Vedenkestävä versio pitää helposti suoristuvat ripseni taipuneina pitkään.

Tämä yllätti: Ripset näyttivät hyvältä, vaikka maskara ei tuonutkaan sitä tuuheutta, jota itse arvostan ripsivärissä erityisesti. Toimi hyvin myös kasvomaskia käytettäessä, sillä maskara ei alkanut valua.

Pisteet: 8/10

Janna, 28

4. Lancôme: uusi ihastus

Paras ripsiväri 2021: Lancôme Lash Idôle -maskara
Lancôme Lash Idôle -ripsiväri 31 e.

Ripseni ovat kohtuullisen pitkät ja tuuheat mutta luonnostaan aivan värittömät.

Tuote lupaa kaarevuutta, volyymia ja paakkuuntumatonta väriä. Silmät näyttävät entistä isommilta.

Näin se toimii: Väri levittyy kuin unelma. Ripset ovat tasaiset, ne erottuvat toisistaan ja jäävät luonnollisen pehmeiksi. Harja on kapea ja kimmoisa, ja sillä pääsee aivan ripsien tyveen. Normaalisti en pidä kaarevasta harjasta. Tähän yritän tottua.

Pitikö lupaus? En voi odottaa ripsiväriltä tämän enempää. Lopputulos on näyttävä mutta luonnollinen.

Tämä yllätti: Vesiliukoinen väri kestää hyvin koko pitkän päivän, jopa lumipyryssä lenkkeillessä. Miinus tulee harjan kaarevasta muodosta.

Pisteet: 10-/10

Minna, 60

5. Isadora: luonnollisesti

Isadora Nature Enhanced Length Mascara
Isadora Nature Enhanced Length Mascara -ripsiväri 18 e.

Ripseni ovat luonnostaan kaartuvat ja tummahkot.

Tuote lupaa erotella ja pidentää ripsiä sekä antaa niille intensiivisen värin.

Näin se toimii: Ohuessa, pitkulaisessa harjassa on lyhyet harjakset. Väriä on helppo levittää ripsiin kauttaaltaan ja tarkasti. Ei tule suttuja eikä paakkuja. Lopputulos on tasainen ja ripset näyttävät erotelluilta. Pakkasessa maski naamalla kulkiessani huomasin, että väriä tarttui yläluomeen pienen täplän verran – ei mitenkään häiritsevästi. Iltaisin poistin meikin silmämeikinpoistoaineella.

Pitikö lupaus? Kyllä, vaikka en toki osaa sanoa, pidensikö tuote ripsiäni sinänsä, mutta se sai ne näyttämään pidemmiltä ja luonnollisella tavalla kauniilta.

Tämä yllätti: Erittäin hyvä hinta-laatusuhde, ja lisäksi tuote on hajusteeton, mikä on iso plussa.

Pisteet: 10/10

Piia, 47

6. Sisley: hoitoa ripsille

Sisley So Stretch -maskara
Sisley So Stretch -maskara 61,50 e.

Ripseni ovat melko tummat luonnostaan ja suorat. Toivon kaunista kaareutumista ja eroteltuja, pitkiä ripsiä.

Tuote lupaa pidentää, vahvistaa ja korostaa ripsiä tyvestä kärkeen. Korostaa silmiä ja erottelee ripset kauniisti. Innovatiivinen, ripsiä hoitava koostumus.

Näin se toimii: Kärkeä kohti kapenevalla, sirolla harjalla väriä oli todella helppo levittää joka kohtaan. Maskara ei sutannut eikä paakkuuntunut.

Pitikö lupaus? Hoitavuutta oli vaikea havaita ripsistä. Lopputulos oli luonnollinen, itse kaipaisin intensiivisempää väriä. Pidensi ja erotteli ripset luvatusti.

Tämä yllätti: Tämän hintaluokan maskaralta odottamani vau-efekti jäi puuttumaan. Ehkä useamman kuukauden testausaika olisi tuonut hoitavuuden paremmin esille?

Pisteet: 9/10

Lilli, 43

7. Lorac: luksuksen tuntua

Lorac Lux First Class Lash Mascara -ripsiväri
Lorac Lux First Class Lash Mascara -ripsiväri 27 e.

Ripseni ovat suorat, keskimittaiset ja tuuheat. Kaipaan niihin ripsiväriltä pituutta ja tummaa väriä.

Tuote lupaa kalliin näköiset, pitkät, erotellut ja silti luonnollisen pehmeät ripset, jotka kestävät vettä, eikä väri rapise poskille.

Näin se toimii: Pyöreäpäinen, muodoltaan tasainen harja levittää värin ripsille kevyesti. Olen tottunut levittämään ripsiväriä kahdesti. Tätä riittäisi kyllä yksikin kerros. Etenkin ensimmäisillä käyttökerroilla väriä tulee sen verran reilusti, että joudun poistamaan pumpulipuikolla yläluomelta ylimääräiset. Kestävä ripsiväri vaatii illalla kunnon puhdistamisen.

Pitikö lupaus? Ihmeen hyvin. Minulle kalliin näköiset ripset tarkoittaa lisäpituutta, luonnollista kaarevuutta ja kestävyyttä. Ja kaiken sen saan. Hiihtolenkin jälkeen väri on yhä paikoillaan.

Pisteet: 9/10

Johanna, 43

X