Kauneus

Unohda suttaantunut ripsiväri! Näin saat ripsivärisi kestämään – Ida Jokikunnaksen älyttömän helppo kikka

Haluatko, että ripsivärisi pysyy varmasti koko päivän suttaantumatta, mutta et haluaisi käyttää vedenkestävää ripsiväriä? Ida Jokikunnas neuvoo, miten saat ripsivärin kestämään.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Istock

Kesällä meikissä tärkeintä on pysyvyys – se kestää ilot ja itkut!

Haluatko, että ripsivärisi pysyy varmasti koko päivän suttaantumatta, mutta et haluaisi käyttää vedenkestävää ripsiväriä? Ida Jokikunnas neuvoo, miten saat ripsivärin kestämään.

Jos tavoitteena on saada ripsiväri pysymään koko päivän hyvänä ja suttaantumatta, moni nappaa apuun vedenkestävän maskaran.

Vedenkestävä ripsiväri kestää toki hyvin tuulessa, sateessa, uidessa ja juhlassa, mutta sen pois peseminen on varsin työlästä ja aiheuttaa lähes väistämättä ikävää hankausta herkälle silmänympärysiholle.

Mutta ei huolta! Meikkitaiteilija ja kauneusbloggaaja Ida Jokikunnas vinkkaa helpon vinkin, miten saat tavallisen ripsivärin kestämään astetta paremmin – ripsiä varoen ja silmänympärysihoa säästäen.

– Levitä tavallinen ripsiväri normaalisti, mutta jätä yksi kerros pois: levitäkin viimeiseksi ainoastaan yksi kerros vedenkestävää ripsiväriä, Ida Jokikunnas vinkkaa.

– Näin ripsiväri pysyy paremmin, koska päällimmäinen kerros on vedenkestävää, mutta ripsiväri on huomattavasti helpompi puhdistaa.

Katso myös: Alle 10 euron ripsivärit testissä – voittajaripsiväri maksaa alle 3 euroa!

Osaatko levittää ripsivärin oikein?

  • Vie ripsiväri aivan ripsien tyveen ja tee pientä siksak-liikettä.
  • Vedä sitten ripsiväriä ylöspäin ripsien koko mitalta. Toista tätä niin kauan, kunnes olet levittänyt ripsiväriä sopivan määrän.
  • Jos pidät harjan pystysuunnassa alaripsiä tehdessä, saat eroteltua ripset kauniimmin ja värin levittymään ripsien tyvestä päähän saakka.
  • Jos ripsiin tulee paakkuja, ne kannattaa heti napata sormilla pois. Niin ne eivät ehdi kuivahtaa ripsien pintaan kiinni.
  • Käy vielä lopuksi ripset ripsiharjalla läpi.

Katso videoilta, miten loihdit silmämeikin plus- ja miinulaseille:

Pluslasien meikissä ripsivärinä kannattaa suosia erottelevaa ja pidentävää maskaraa. Maskaraa on hyvä levittää vain maltillinen määrä.

Koska miinuslasit pienentävät silmiä, tavoitteena on tehdä silmiä suurentava silmämeikki, mikä tuo esille silmien todellisen koon. Ripsivärin kanssa ei tarvitse kitsastella: käytä esimerkiksi erottelevaa ja tuuheuttavaa mustaa maskaraa, joilla saat loihdittua muhkeat ripset. Ripsiväriä kannattaa levittää sekä ylä- että alaripsiin.

Lue myös:

Näyttävä ja superhelppo silmämeikki arkeen – tarvitset vain kajaalin ja ripsivärin

Miten meikin saa pysymään koko päivän? Ratkaisut 6 yleiseen meikkiongelmaan

Juhlava päivämeikki valmistujaisiin – tutoriaali valmistujaismeikkiin

X