Miten valita omalle iholle sopiva tehotuote? Selvitimme.
Kauneus

Seerumi saa ihon kukoistamaan, jos tuote on omalle iholle oikea – näin valitset itsellesi sopivan

Kun vuodenaika vaihtuu, on aika tehostaa ihonhoitoa. Seerumit ja tehotuotteet ovat tulvillaan vaikuttavia aineita, jotka saavat ihon uuteen hehkuun.
Teksti: Sini Kesänen Kuvat: Unsplash

Näillä vinkeillä löydät omiin tarpeisiisi sopivan tuotteen.

1. Ongelma: Pintakuiva iho

Rasvoittuvan ihoni pinta on kuiva ja karhea. Se punoittaa, ja ihohuokoset ammottavat isoina.

Ratkaisu: Ihosi kaipaa kosteutta. Kokeile kosteuttavaa seerumia. Jos iho imaisee sen heti, lisää toinen kerros. Levitä seerumi puhtaalle iholle ennen voidetta. Meikin alle se saattaa riittää yksinäänkin. Kun kosteus silottaa ihoa, huokosetkin näkyvät vähemmän.

2. Ongelma: Pigmenttiläiskät

Ihoni on samea ja kirjava pigmenttiläiskien vuoksi.

Ratkaisu: Tehokkainta olisi estää läiskien muodostuminen aurinkosuojalla, jota kannattaa käyttää päivittäin myöhään syksyyn. Samea iho kaipaa piristyksekseen antioksidantteja, kuten C-vitamiinia, joka kirkastaa ihoa ja tasoittaa pigmenttivaurioita. Myös läiskiä vaalentavista tuotteista on apua.

3. Ongelma: Kuiva ja veltto iho

Kuiva ihoni tuntuu ja näyttää veltolta ja väsähtäneeltä.

Ratkaisu: Iho tarvitsee sekä vesikosteutta että rasvamaisia ainesosia eli lipidejä. Kosteuttavista ainesosista suosituin on hyaluronihappo. Se täyteläistää ihoa sitomalla kosteutta itseensä, jolloin iho näyttää napakammalta. Rasvamaiset ainesosat auttavat kosteuden pysymistä ihossa.

Lue myös: Kuiva iho voi tarvita kosteutuksen sijaan rasvaa – näin tunnistat, onko ihosi janoinen vai nälkäinen

4. Ongelma: Herkkä iho

Ihoni reagoi herkästi, se punoittaa ja kutisee.

Ratkaisu: Älä tingi ihonhoidosta piiruakaan, sillä hoidettu ja hyvässä kosteustasapainossa oleva iho kestää ärsytystä paremmin. Huomioi elintapasi: suojaa iho säävaihteluilta, tasapainota ruokavaliosi ja vältä voimakkaita, elvyttäviä tuotteita. Satsaa rauhoittaviin, vahvistaviin ja tasapainottaviin tuotteisiin.

Lue myös: Voiko ihoa kuoria liikaa, ja millainen tuote sopii herkälle iholle? Nämä asiat ihon kuorimisesta on hyvä tietää

Valitse seerumi ongelman ja ihotyyppisi mukaan. Käytä kuurina tai ota pysyväksi osaksi hoitorutiinia.

5. Ongelma: Olen laiska ihonhoitaja

Ihoni kaipaisi lisähoivaa, mutta en jaksa sivellä useita eri tuotteita.

Ratkaisu: Ei huolta, pelastuksesi on monitoimiseerumi. Se hoitaa useamman homman kerralla, ja pärjäät yhdellä tehotuotteella. Valintaa helpottaa, jos mietit, mitä ihosi kaipaa eniten. Malta odottaa tuloksia, sillä niitä alkaa yleensä näkyä sitten, kun tuote on käytetty loppuun.

6. Ongelma: Tuote ei imeydy

Käytän mielelläni seerumeita ja tehotuotteita, mutta ne jäävät ihon pinnalle eivätkä imeydy ihoon.

Ratkaisu: Syitä voi olla monia: tuote on liian rasvainen, annostelet sitä liikaa tai tuotteiden käyttöjärjestys voi olla väärä. Levitä ensin vesipohjaiset seerumit, sitten öljyä sisältävät. Kokeile myös kuoria iho – se poistaa ihon pinnalta kuolleet ihosolut ja auttaa imeytymistä.

X