Kauneus

Nämä ovat 6 tyypillistä ihonhoidon ongelmaa – ratkaisut ovat yllättävänkin yksinkertaiset

Yövoide turvottaa silmänympärykset, meikki ei pysy ihovoiteen päällä, iho näyttää samealta ja veltolta – mikä avuksi? Kokosimme ratkaisut kuuteen tyypilliseen ihonhoidon pulmaan.

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
Istock

Ihon pinnan kiristely tarkoittaa, että kosteutta tarvitaan lisää. Yövoiteissa on enemmän hoitavia ainesosia kuin päivävoiteissa.

Yövoide turvottaa silmänympärykset, meikki ei pysy ihovoiteen päällä, iho näyttää samealta ja veltolta – mikä avuksi? Kokosimme ratkaisut kuuteen tyypilliseen ihonhoidon pulmaan.

1. Ongelma: kuiva iho

Ihotyyppini on kuiva, ja se vaatii täyteläisiä tuotteita. Päivällä ne tuntuvat hieman raskailta, eikä meikkikään pysy siistinä niiden päällä.

Ratkaisu: Lataa ihoon kosteutta kerrostamalla aamulla vesimäisempiä tuotteita, kuten kosteuttavaa hoitovettä tai seerumia. Lisää päälle aurinkosuojan sisältävä päivävoide. Käytä täyteläisempiä tuotteita vain yöaikaan. Kokeile rasvaa sisältävää seerumia tai öljyä ja sen päälle yövoidetta tai naamiota.

Lue myös: Osaatko kerrostaa ihonhoitotuotteet iholle oikeassa järjestyksessä? Pienellä rutiinin muutoksella saat tuotteet hoitamaan ihoasi parhaiten

2. Ongelma: väsynyt ja veltto iho

Ihoni kaipaisi ryhtiliikettä, napakkuus on kateissa, ja iho tuntuu ja näyttää veltolta.

Ratkaisu: Keskellä talvea iho on ohuimmillaan. Auta ihoa antioksidantteja, vitamiineja ja keramideja sisältävillä, kiinteyttävillä tai elvyttävillä tuotteilla. Nyt olisi hyvä ottaa kasvojen iltahoitorutiiniin mukaan ihon sidekudoksen tehotreeni joko gua sha -lastalla, hieronnalla tai kasvolihasjumpalla.

Lue myös: Kosmeettinen gua sha -hoito tehdään erilaisia sivelytekniikoita käyttäen – kokeile näin

3. Ongelma: rasvoittuva iho

Iho kiiltelee ja kasvoihin putkahtelee aika ajoin pieniä finnejä. Välillä iho on rauhallisempi, mutta isot ihohuokoset saavat ihon näyttämään kirjavalta. Muualta iho on pintakuiva.

Ratkaisu: Ethän ylihoida ihoasi tai kärsi liiasta stressistä? Puhdistathan ihosi hyvin iltaisin? Kokeile rasvoittuvaa ihoa tasapainottavia ja tulehdusta hillitseviä tuotteita. Myös ihoa kemiallisesti kuorivat tuotteet auttavat ihoa tasapainottumaan ja poistavat kuollutta solukkoa.

Lue myös: Tästä syystä liian nuorena ei tulisi käyttää anti-age-tuotteita – asiantuntija kertoo, miksi ihon ylihoitaminen ei kannata

4. Ongelma: iho kaipaa jotain lisää

Olen tähän saakka vain puhdistanut ihoni ja käyttänyt 24 tunnin voidetta. Nyt ihoa hieman kiristelee.

Ratkaisu: Täydennä hoitorutiiniasi ihotyyppisi mukaisella yövoiteella, sillä ihon pinnan kiristely kertoo, että tarvitaan enemmän kosteutta. Toisin kuin päivävoiteessa, yövoiteessa ei ole aurinkosuojaa, ja se sisältää enemmän hoitavia ja kosteuttavia ainesosia.

Lue myös: Kuiva iho voi tarvita kosteutuksen sijaan rasvaa – näin tunnistat, onko ihosi janoinen vai nälkäinen

Yövoiteet sisältävät päivävoiteita enemmän hoitavia ja kosteuttavia ainesosia.

5. Ongelma: herkkä iho

Ihoni reagoi herkästi säähän ja vähän kaikkeen. Se punoittaa, kutisee ja välillä hilseileekin.

Ratkaisu: Hoida ihoa lempeillä ja neutraaleilla, mielellään hajusteettomilla tuotteilla. Kokeile sellaisia, jotka lupaavat rauhoittaa, kos­teuttaa ja vahvistaa ihon suojamuuria. Vältä esimerkiksi elvyttäviä tai eteerisiä öljyjä sisältäviä tuotteita, ne saattavat ärsyttää herkkää ihoa.

6. Ongelma: juonteita silmien ympärillä

Silmäni ovat viiruina aamulla, sillä yövoide turvottaa silmänympärysihoani. Ohut täsmävoide ei kuitenkaan pidä ihoaluetta pehmeänä.

Ratkaisu: Kokeile yökäyttöön tarkoitettua silmänympärystuotetta, joka sisältää reilusti kosteuttavia ja hoitavia ainesosia. Taputtele tuotetta sormenpäillä alaluomelle ja silmäkulmiin kulmakarvojen alapuolelle. Pieni määrä riittää.

X