Kauneus

Slob on kesän himoituin polkkatukkamalli – ja mikä parasta: se sopii jokaiselle, myös laiskalle hiustenlaittajalle!

Slobin valtteja ovat rentous ja ajattomuus, joita edes Hailey Bieberin kaltaiset supertähdet eivät ole voineet vastustaa.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
iStock, MV Photos, Instagram

Slob on tasamittainen polkatukka, joka sopii kenelle tahansa.

Slobin valtteja ovat rentous ja ajattomuus, joita edes Hailey Bieberin kaltaiset supertähdet eivät ole voineet vastustaa.

Slob on helppo ja huoleton polkkatukkamalli, jonka tarkoitus on näyttää mahdollisimman tavalliselta. Viime aikoina tasamittaisessa polkassa on nähty muun muassa Hailey Bieber sekä Kourtney Kardashian.

Slob on saanut nimensä sanojen slick (liukas, sileä) ja bob (polkkatukka) yhdistelmästä. Kun viime vuonna vielä suosittiin rikottua polkkatukkaa, slob on kauttaaltaan tasamittainen. Se tarkoittaa, ettei esimerkiksi eteen ole jätetty hienovaraisesti pitenevää linjaa. Vaikka malli on suoraan mittaan leikattu, se ei kuitenkaan ole äärimmäisen graafinen tai tarkkalinjainen. Rentous on tässä mallissa sallittua – jakaus vain keskelle ja menoksi!

Slob on hentohiuksisten unelma

Tasamittainen polkka saa hiukset näyttämään hyväkuntoisilta ja sopii myös hennoille hiuksille. Siksi slob on oiva valinta myös hentohiuksisille.

– Jos omat hiukset ovat hennot eikä hiustenlaittoon jaksa juuri kuluttaa aikaa, tasamittainen latva on varma valinta, Hiushuone Tunteen kampaaja Eva Forsman vinkkasi Annan viimevuotisessa haastattelussa.

Hailey Bieber on nähty hiljattain suklaanruskeassa polkassa.

Vaikka slob on usein mitaltaan suhteellisen lyhyt, myös siihen saa kivoja kampauksia. Kesällä slob on helppo ja trendikäs tavallisen lippiksen kanssa, hiukset korvan taakse aseteltuina.

Lue myös: Hyvästit long bobille – nämä kaksi keskenään täysin erilaista polkkatukan tyyliä ovat nyt trendikkäät

Myös Euphoria-sarjasta tutulla näyttelijä Hunter Schaferilla ja Kourtney Kardashianilla on nähty trendikäs, rento polkkatukka.

Slob sopii laiskalle hiustenlaittajalle

Slobin hyvä puoli piilee myös siinä, ettei sen laittamiseen tarvitse käyttää juurikaan aikaa – sen voi antaa kuivua itsestään ja sipaista korvan taakse. Malli on yhtä aikaa huoleton mutta skarppi. Halutessaan malliin voi kuitenkin föönata tuuheutta tai tasamittaista mallia voi korostaa esimerkiksi suoristamalla hiukset.

Kirjailija ja toimittaja Eva Chen näyttää mallia siitä, kuinka kauniisti kampaus sopii niin arkeen kuin juhlaan. Klassinen hiusmalli on arjessa rento, mutta juhlavassa kokonaisuudessa se on klassinen ja siisti hiustyyli, joka ei kaipaa erityisiä kampauksia tai hiusasusteita.

Slob: Eva Chen

Suomessa tasamittaisen polkan on hiljattain pätkäissyt muun muassa toimittaja Laura Friman.

Lue myös Kotilieden artikkeli: Tässä ovat vuoden 2023 kuumimmat kauneustrendit: blondatut kulmakarvat, kaksiväriset hiukset ja 4 muuta uskomatonta trendiä

Jutussa on käytetty lähteenä Glamourin artikkelia.

X