Kauneus

Näin ohuet hiukset saa näyttämään paksummilta ja tuuheammilta – 4 askelta

Miten ohuet hiukset saisi näyttämään paksummilta ja kampauksen pysymään kuohkeana? Oikeilla tuotteilla ja muotoilulla kutrit tuntuvat moninkertaistuvan ja volyymi kestää kauniina seuraavaan pesukertaan asti.
18.3.2018 Teksti: Ida Jokikunnas Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kuohkeiden kutrien salaisuus ovat juuri omalle hiustyypille sopivat tuotteet sekä oikeanlainen muotoilu. Volyymin lisääminen alkaa jo pesusta: valitse tuuheutta antavat pesu- ja hoitotuotteet. Käytä myös muotoilussa täsmätuotteita. Älä levitä hiuksiin liikaa muotoiluaineita, jotta tukka ei latistu. Runsautta tavoitellessa vähemmän on enemmän.

1. Pohjusta tuuheuttavalla muotoilusuihkeella

Tuuheat hiukset

Suihkuta pestyyn tukkaan hiuksiin jätettävää hoitotuotetta sekä tuuheuttavaa muotoilusuihketta kauttaaltaan. Harjaaminen etenkin kuivaamisen alussa latistaa hiuksia, joten föönaa tukka ilman harjaa. Näin tukka pörröttyy hieman, mikä antaa myös lisää volyymia.

2. Muotoile paksulla kihartimella tai lämpörullilla

Tuuheat hiukset

Muotoile kuivat hiukset paksulla kihartimella tai lämpörullilla. Vie kiharrin tai rullat aivan tyveen asti – näin volyymi kestää pitkään ja hiusten pinta silottuu.

3. Anna hiusten jäähtyä kunnolla ennen harjaamista

Tuuheat hiukset

Anna muotoiltujen hiusten jäähtyä rauhassa rullilla tai pinneillä kiinnitetyillä kiharretuilla osioilla. Sen jälkeen avaa osiot ja harjaa ne kevyesti läpi. Kun hiusten antaa kunnolla jäähtyä muotoilun jälkeen, kuohkeus kestää paremmin, eikä hiuksia tarvitse esimerkiksi tupeerata, mikä vaurioittaisi haurasta ja ohutta hiusta.

4. Viimeistele kevyellä hiuskiinteellä

Tuuheat hiukset

Viimeistele kuohkeat kutrit kevyellä hiuskiinteellä, joka jättää hiukset liikkuviksi ja pehmeiksi. Muista suihkuttaa hiuskiinne noin 15–20 cm:n etäisyydeltä, jotta se ei kastele hiusten pintaa.

Lue myös

Suosittelemme