Koti ja sisustus

Kirja lahjaksi? Me luimme kirjoja koko syksyn – nämä 12 paketoimme muillekin

Annan toimituksen lukutoukat kertovat nyt, mitä pukin konttiin kannattaa kätkeä kirjalahjaksi.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Istock, Kustantajat

Löydä juuri oikea kirja lahjaksi eri genreistä pitäville.

Annan toimituksen lukutoukat kertovat nyt, mitä pukin konttiin kannattaa kätkeä kirjalahjaksi.

Millainen on hyvä kirja lahjaksi? Nimekkään kynäilijän teos herättää melko varmasti mielenkiinnon. Joskus toimii kirjasarjan aloitusosa, ja kolahtaessa voi seuraavina merkkipäivinä lahjoittaa ripotellen loputkin.

Paketoimme kuusen alle ainakin dekkareita, tietokirjoja, elämäkertoja ja uusia merkkiteoksia.

1. Suuren tarinan ystäville

Amerikkalaisen pappisperheen jäsenet ajautuvat kukin tahollaan kriisiin. Jonathan Franzen tutkii heitä huumorin ja empatian kautta. Yli 600-sivuisen Crossroads-romaanin ei soisi päättyvän koskaan.

2. Tulevaisuutta pohtivalle

kirja lahjaksi

Kazuo Ishiguron uuden romaanin Klara ja aurinko päähenkilö on älykäs ja ihmismäinen robotti, jonka tehtävä on auttaa ja tukea nuoria. Mitä on ihmisyys?

3. Älykästä ihmissuhdepohdintaa kaipaavalle

Irlantilaisen Sally Rooneyn edellisten romaanien katkeransuloiset ihmissuhdekuviot menivät ihon alle. Kaunis maailma, missä olet on pakollista luettavaa Rooneyn faneille.

4. Kirja lahjaksi eläytymishaluiselle

Rosa Liksomin Finlandia-ehdokasromaanissa Väylä nuori tyttö on lähtenyt vuonna 1944 yksin evakkotielle kuljettamaan kotitilansa karjaa turvaan. Kovat kohtalot on kuvattu kauniisti, elämä voittaa kaikesta huolimatta.

5. Musiikkifanille

kirja lahjaksi

Tim – Aviciin elämäkerta kertoo EDM-tähden elämästä ja nuorten ihmisten ongelmista osoittelematta. Koskettava teos on sujuvasti kirjoitettu ja hyvin taustoitettu.

6. Luontoon haikailijalle

Kansallispuistojen kultainen opas esittelee kaikki Suomen kansallispuistot ja antaa retkeilyvinkkejä keltanokille ja kokeneemmille.

7. Kukkaterapiaa kaipaavalle

Saunayrttejä, vesitaikoja, voikukka­lattea… Eeva Maria Leinon ja Tytti Leiwon kaunis opus Paluu jumalattaren luontoon esittelee lähiluonnon kasveihin kätkeytyviä parantavia voimia sekä 26 muinaista jumalatarta.

8. Kirja lahjaksi kylmähermoiselle

kirja lahjaksi

Pienen tytön isä ei suostu uskomaan, että lapsi olisi todella kuollut. C. J. Tudorin trilleri Ne muut ratkoo monta hyytävää mysteeriä, mutta jättää lukijan vielä pähkäilemään jotain selittämätöntä.

9. Dekkareiden ystävälle

Vireään eläkeläisyhteisöön sijoittuva Torstain murhakerho (Richard Osman) tarjoaa lempeää huumoria, nopeita käänteitä ja nasakoita huomioita yhteiskunnasta. Nautinnollista kuin kupponen terästettyä teetä!

10. Kirja lahjaksi arkkitehtuurin ystävälle

Tyttärenpoika Heikki Aalto-Alanen kertoo kirjassaan Rakastan sinussa ihmistä arkkitehtien Alvar ja Aino Aallon tarinan. Se oli intohimoinen ja yhtä väkevä kuin heidän työnsä. Rakkaustarinan ohessa on kosolti kulttuurihistoriaa ja viime vuosisadan kiinnostavaa maailmankuvaa.

11. Kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle

Missä kirjoittivat muun muassa Aino Kallas, Anni Swan ja L. Onerva? Suvi Ratisen kirja Omat huoneet vastaa siihen. Teoksen lukuisat kuvat lisäävät kiinnostavuutta.

12. Kirja lahjaksi avarakatseiselle

Riina Katajavuoren romaanin päähenkilö matkustaa runotapahtumaan Kyprokselle ja pohdiskelee monenlaista kielestä ja kirjallisuudesta ihmisyyteen.

Lue myös: Näitä kirjasarjoja suomalaiset rakastavat – ”Ajattomia ja seksittömiä, niistä tulee hyvä mieli”

X