Koti ja sisustus

Suoristusraudan puhdistus on yllättävän helppoa – apteekista löytyvä tuote poistaa lian parhaiten

Käsi ylös, keneltä on jäänyt väliin suoristusraudan puhdistus? Kysyimme asiantuntijalta, kuinka usein ja miten suoristusrauta tulisi puhdistaa.

Teksti:
Salla Piirainen
Kuvat:
iStock

Suoristusraudan puhdistus onnistuu apteekista löytyvän tuotteen avulla.

Käsi ylös, keneltä on jäänyt väliin suoristusraudan puhdistus? Kysyimme asiantuntijalta, kuinka usein ja miten suoristusrauta tulisi puhdistaa.

Näyttääkö suoristusrautasi tahmaiselta tai takkuaako hiusten suoristaminen? Siinä tapauksessa suoristusraudan puhdistus on tarpeen.

Säännöllinen puhdistaminen takaa hiustenmuotoiluvälineille pitkän iän. Puhdas rauta toimii paremmin kuin likainen.

Kysyimme Savon ammattiopiston hiusalan opettaja Jorma Aartoselta, miten hiusten muotoiluun käytettäviä välineitä tulisi puhdistaa.

Lue myös: Meikkivoide pois takista: 5 tapaa, joita kannattaa kokeilla – pahin virhe on jättää meikki muhimaan

Suoristaja puhdistuu apteekista löytyvällä aineella

Hiustensuoristajaan tarttuu käytön myötä rasvaa ja hiustenmuotoilutuotteita. Puhdistuksen tarpeen voi likaisen ulkonäön lisäksi havaita siitä, ettei hiustensuoristaja liu’u enää hiuksissa vaivattomasti. Tämä johtuu laattoihin kiinni palaneista muotoiluaineista.

Aartonen suosittelee suoristusraudan puhdistukseen alkoholipitoista liinaa. Sellaisen saat, kun kostutat vanulapun apteekissa myytävillä desinfiointiaineilla ja pyyhit laitteen kauttaaltaan.

– Desinfiointiaine liuottaa rasvaa ja muotoilutuotteita, kertoo Aartonen.

Suoristusraudan puhdistaminen onnistuu myös pelkällä lämpimällä vedellä kostutetulla mikrokuitupyyhkeellä. Desinfiointiaine kuitenkin nimensä mukaisesti desinfioi eli puhdistaa pinnat tehokkaammin.

Hiustensuoristajaa kannattaa pyyhkäistä vedellä kostutetulla pyyhkeellä jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta laitetta on miellyttävä käyttää. Jos suoristusrautaan on jo ehtinyt muodostua näkyvää likaa, kannattaa laite puhdistaa desinfiointiaineella.

Puhdistuksessa tulee aina olla hellävarainen. Likaa ei saa raaputtaa terävillä materiaaleilla, kuten teräsvillalla, koska riskinä on elementtien naarmuuntuminen.

Vioittunut pinta kerää itseensä entistä enemmän hiustenmuotoilutuotteita, mikä heikentää laitteen mutkatonta käyttöä.

Suoristusraudan puhdistamisessa voi auttaa, jos rauta on hieman lämmin, koska lämpimänä lika irtoaa paremmin. Älä kuitenkaan polta sormiasi puhdistamisen tähden.

Töpselin tulee aina olla irrotettuna pistorasiasta elektronisia laitteita käsiteltäessä.

Sileäpintaisten kihartimien puhdistaminen onnistuu samalla tavalla kuin hiustensuoristajan. Ilmakihartimeen kiinnijääneet hiukset saa parhaiten irrotettua piikkipäisen kamman avulla.

Lue myös Kotiliesi.fi: Kiharat ilman lämpöä: Testasimme, toimiiko somessa hehkutettu vyökikka ihan oikeasti – katso kuvat!

Katso videolta, miten suoristusraudan puhdistus onnistuu vedellä ja mikrokuitupyyhkeellä:

X