Koti ja sisustus

Hiustenkuivaajan puhdistus jää monelta tekemättä, vaikka se ei ole vaikeaa – nämä merkit paljastavat, että on huollon aika

Hiustenkuivaajan puhdistus on hyvä suorittaa säännöllisesti, jotta laite pysyy toimintakykyisenä. Kysyimme asiantuntijalta, kuinka homma toteutetaan.

Teksti:
Salla Piirainen
Kuvat:
iStock

Hiustenkuivaajan sisään kertyy ajan saatossa pölyä ja hiuksia, joten puhdistus kannattaa.

Hiustenkuivaajan puhdistus on hyvä suorittaa säännöllisesti, jotta laite pysyy toimintakykyisenä. Kysyimme asiantuntijalta, kuinka homma toteutetaan.

Milloin viimeksi puhdistit hiustenkuivaajasi? Luultavasti et koskaan. Monelle voi tulla jopa yllätyksenä, että hiustenkuivaajan puhdistus on mahdollista.

Jos hiustenkuivaajasi haisee oudolta käytettäessä tai lämpenee tarpeettomasti, voi puhdistus olla tarpeen. Hiustenkuivaajat ja muut hiusten muotoiluvälineet kaipaavat säännöllistä huoltamista pysyäkseen kunnossa ja parhaassa toimintakyvyssä.

Kysyimme Savon ammattiopiston hiusalan opettaja Jorma Aartoselta, miten hiusten kuivaamiseen käytettäviä välineitä tulisi puhdistaa.

Lue myös: Meikkivoide pois takista: 5 tapaa, joita kannattaa kokeilla – pahin virhe on jättää meikki muhimaan

Lue Kotiliesi.fi: Saako hiukset märkänä mennä nukkumaan? Kampaajan tyrmäävä vastaus ei jätä varaa arvuuttelulle

Tee hiustenkuivaajan puhdistus säännöllisesti

Hiustenkuivaajan sisään kertyy ajan saatossa pölyä ja hiuksia, jonka myötä ilmanottoaukko voi tukkeutua. Tästä syystä hiustenkuivaaja voi alkaa haista oudolta tai kuumentua liiallisesti. Nämä ovat merkkejä siitä, että hiustenkuivaajan puhdistus on paikallaan.

Useimmissa hiustenkuivaajissa on takana irrotettava sihti. Hiustenkuivaajan puhdistus tapahtuu irrottamalla takaosa ja pesemällä sihti lämpimällä vedellä.

Sihti tulee kuivata hyvin ennen takaisin paikoilleen laittamista.

– Hiustenkuivaajan ilmansuodattimet olisi hyvä tarkastaa noin kerran kuukaudessa, jos laite on päivittäisessä käytössä, kertoo Aartonen.

Ulkopuolelta hiustenkuivaajan voi puhdistaa vedestä nihkeällä liinalla. Huomioithan hiustenkuivaajaa puhdistaessasi, ettei laite ole yhdistettynä verkkovirtaan.

Aartonen huomauttaa, ettei kylpyhuone ole paras paikka hiustenkuivaajan säilyttämiseen. Hiustenkuivaajaa tulisi säilyttää kuivassa paikassa, jossa laite ei altistu kosteudelle.

Puhdistus pähkinäkuoressa

  1. Irrota sihti.
  2. Pese sihti lämpimällä vedellä ja anna sen kuivua kokonaan
  3. Laita sihti takaisin paikoilleen.
  4. Pyyhi kuivaaja ulkopuolelta vedestä nihkeällä liinalla.
X