Matkailu

5 kotimaan kohdetta, joihin olet varmasti törmännyt somessa – monessako näistä sinä olet tänä kesänä käynyt?

Kotimaan matkailu on nyt kuumimmillaan ja somen kuvavirrat täyttyvät kuvankauniista, loistokkaista ja lumoavista matkakohteista. Listasimme 5 lomakohdetta Suomessa, jotka näyttäisivät olevan ainakin sosiaalisen median perusteella ihmisten suosiossa.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Porvoo on yksi Suomen kuvauksellisista matkakohteista.

Kotimaan matkailu on nyt kuumimmillaan ja somen kuvavirrat täyttyvät kuvankauniista, loistokkaista ja lumoavista matkakohteista. Listasimme 5 lomakohdetta Suomessa, jotka näyttäisivät olevan ainakin sosiaalisen median perusteella ihmisten suosiossa.

Fontana di Trevi, Eiffel-torni, Big Ben, Sagrada Familia… Maailmalta löytyy lukuisia ikonisia matkakohteita, joista tehdyt päivitykset ponnahtavat sosiaaliseen mediaan lomakausien käynnistyessä.

Tämän kesän poikkeuksellisuus on kuitenkin todistanut, että myös kotimaastamme Suomesta löytyy aivan yhtä kauniita, mahtipontisia sekä kuvauksellisia nähtävyyksiä.

Kotimaanmatkailubuumin innoittama päätimmekin listata tämän kesän kuumimmat kohteet, joista otettuihin kuviin ei voi olla törmäämättä. Monessako näistä kohteista sinä olet jo ehtinyt vierailla?

1. Porvoo

Noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva, noin 50 000 asukkaan Porvoo on ollut jo usean vuoden yksi suosituimmista kesäkohteista. Vanhan Porvoon värikkäät talot, mukulakivikadut, kahvilat ja pienet putiikit luovat tunnelmaa, joka vetää kävijöitä puoleensa vuodesta toiseen. Kulinaristeille kaunis jokivarren seutu tarjoaa puolestaan loistavan lounas- tai illallispaikan.

Tiesitkö muuten, että 800 vuotta vanha Porvoo on Suomen toiseksi vanhin kaupunki?

Lohenpunainen Porvoon vanha kaupungintalo on rakennettu vuosina 1763-64.

Jokirannan Ranta-aitat ovat ensimmäinen pilkahdus Porvoosta.

2. Hanko

Haaveiletko merellisestä rantaelämästä? Silloin sinun kannattaa suunnata Suomen eteläisimpään kaupunkiin Hankoon. Suomenlahden rannikolla sijaitsevasta kesäkaupungista löydät kilometrin pituudelta hiekkarantoja, kolme majakkaa sekä kuvankauniita saaria , joissa voi vierailla niin omalla veneellä kuin risteilymatkan varaamallakin.

Hangon uimakopit ovat kesäkaupungissa yksi kuvatuimmista kohteista.

Bloggaaja Arttu Mustonen kertoo Instagram-päivityksessään haaveilevansa kesäasunnosta Hangossa.

Entinen kansanedustaja Jani Toivola on tyttärensä kanssa nauttinut jo tänä kesänä Hangon rantamaisemista.

View this post on Instagram

Syöksyttiin melkein suoraan mereen kun päästiin Hankoon. Rannalla meidän ohi käveli nainen jolla oli kevyttoppatakki ja pipo. Pantteri ihmetteli et miks tolla naisella on talvi kun meillä on kesä. Pohti sen jälkeen et ehkä se nainen ei ollu yhtä kuumaverinen kuin me. Sen jälkeen käytiin läpi koko meidän perhe ja et kuka palelis nyt rannalla ja kellä olis kuuma. Tultiin siihen tulokseen et me oltais ehkä ainoot joilla ei olis niin kylmä . Pantteri vannotti et tullaan heti aamulla uudestaan. Olis halunnut sopia myös jo et kuinka pitkään ollaan. Mä sanoin et ei sitä tarvii päättää etukäteen. Et ollaan sen aikaa kun tuntuu hyvältä. Et tää meri ei lopu tai katoa vaikka siltä usein tuntuu kun on jotain mistä tykkää tosi paljon. Et ennemmin kuin et olis siinä ja nauttis niin pelkääkin vaan sen asian loppumista . Ja et sitä omaa hetkeä ei tarvii myöskään verrata muiden hetkiin. Et onks jollain jossain enemmän tai saako ne olla pidempään. Ja et isi yrittää pitää paremmin lupauksista kiinni että saisit kokea kaikkea mahdollisimman paljon. Etten sanois liian usein vaan että joo joo ja sillä sammuttais sun janoa ja uteliaisuutta . Pantteri tuijotti hetken merta ja myöntyi. Sit molemmille tuli kylmä vaik ollaan kuumaverisiä. Rapsutettiin hiekka varpaiden välistä ja puettiin päälle. Matkalla takas talolle syötiin banaanit . . . #pantteri #elämä #unelmat #rohkeus #parempipaikka #kirjatytölleni #mustatuleeisonavalkoinen #mekaks #meidänperhe #kesä2020 #hanko #gayman #gaypride #gaylove #gayfather

A post shared by Jani Toivola (@janitoivo) on

Bentskärin majakka on yksi kolmesta Hangon majakkanähtävyydestä. Pohjoismaiden korkeimpaan majakkaan pääsee kätevästi varaamalla Hangosta lähtevän risteilyn.

View this post on Instagram

Welcome to @bengtskar_lighthouse 🌥

A post shared by SARA FROM (@photosfromsara) on

3. Senaatintorin terassi

Heinäkuun alussa avattuun, Helsingin Tuomiokirkon edustalla sijaitsevaan Senaatintorin terassiin olet varmasti törmännyt sekä uutisissa että sosiaalisessa mediassa. Terassia voikin kutsua ruoanystävän paratiisiksi, sillä paikan päällä voi nauttia yhteensä 16 kesäterassin ruoka- ja juomavalikoimasta.

Urbaania siirtolapuutarhaa henkivä jättiterassi tarjoaa paikan jopa 830 asiakkaalle. Terassi on avoinna joka päivä kello 9-23.

Helsingin Senaatintorin jättiterassi tarjoaa lukuisia ruokapaikkoja. Terassin suunnittelija Linda Bergroth on halunnut luoda kesäpaikkaan siirtolapuutarhan tunnelmaa.

Senaatintorin kesäterasseilta löytyy paikkoja yli 800 asiakkaalle!

4. Koli

Tästä ei Suomen luonto kauniimmaksi muutu. Lieksassa sijaitseva, Pohjois-Karjalan korkein vaara Koli tarjoaa turistille luontoa, vehreyttä ja upeita maisemia. Kolin kansallispuisto tarjoaa lumoavaa kesätekemistä kaiken ikäisille kuntotasosta riippumatta. Joko olet kokenut kotimaamme tunnetuimman kansallismaiseman?

Pupulandia-blogia pitävä Jenni Rotonen kertoo Instagram-tilillään tehneensä tänä kesänä ensimmäisen patikointiretkensä Kolilla.

Kolin kansallispuiston vehreät maisemat ovat kokemisen arvoiset.

Kolin kansallispuiston jylhät vaarat ja näkymät Pielisen vesistöön ihastuttavat retkeilijän silmiä.

Suomen matkakohteet ihastuttavat. Niistä yksi on kuvassa koreileva Koli.
Kolin luonto lumoaa turisteja vuodesta toiseen.

5. Vanha Rauma

Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva Vanha Rauma ihastuttaa tunnelmallaan. Puukaupunkialue on pohjoismaiden laajin yhtenäisenä säilynyt puukaupunkialue. Yhteensä alue kattaa yli 600 rakennusta, joista osa on rakennettu jo 1700-luvulla.

Kapeilta liikekaduilta löydät kauppoja, ravintoloita, kahviloita, museoita ja taiteilijoiden työpajoja. Myös Pyhän Ristin kivikirkko myöhäiskeskiajalta on yksi suosituimmista kohteista kaupungissa.

Vanhan Rauman värikkäät puutalot ja mukulakivikadut luovat kesäkohteeseen uniikin tunnelman.

Vanha Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki. Osa sen rakennuksista on jo yli 300 vuotta vanhoja.

Vanha Rauma pääsi UNESCO:n maailmanperintökohteisiin 1991. Vuonna 1776 rakennettu Vanha Raatihuone toimii nykyään museona.

Lähteet: Helsingin kaupunki, luontoon.fi, myhelsinki.fi, porvoo.fi, Rantapallovisithanko.fi, vanharauma.fi

X