Matkailu

Tallinnan nähtävyydet – näitä ei kannata jättää kokematta

Tallinnan nähtävyydet tarjoavat kulttuurielämyksiä ja ihmeteltävää moneen makuun.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Annan toimitus

Tallinnan nähtävyydet tarjoavat monenlaisia elämyksiä.

Tallinnan nähtävyydet tarjoavat kulttuurielämyksiä ja ihmeteltävää moneen makuun.

Tallinnan nähtävyydet tarjoavat elämyksiä laidasta laitaan. Kokosimme yhteen toimituksen tärpit kohteista, joissa et välttämättä ole vielä vieraillut.

Taidemuseo Kumu on Viron suurin näyttelypaikka

Kumu on Viron taidemuseon päärakennus ja suurin näyttelypaikka Virossa. Vuonna 2006 avatun taidemuseo Kumun tarkoituksena on säilyttää ja tehdä ymmärrettäväksi virolaistaidetta 1700-luvulta nykyaikaan.

Kumun perusnäyttely esittelee virolaista taidetta 1700-luvun alusta vuoteen 1991, vaihtuvissa näyttelyissä on esillä myös kansainvälistä ja modernia taidetta.

Valge 1

Tallinnan nähtävyydet luonnonystävälle: Kasvitieteellinen puutarha

Tallinnan kasvitieteellinen puutarha sijaitsee 10 kilometrin päässä kaupungin vilskeestä, mutta on luonnonystävälle hyvä syy poiketa tavanomaiselta reitiltä.

Upea puutarha tarjoaa silmäniloa ulkomaisten harvinaisuuksien sekä virolaisten kasvien loistolla.

Kloostrimetsa tee 52, Tallinn Pirita

Noblessnerin satama-alue hurmaa historian havinallaan

Noblessner sijaitsee kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Avoin kaupunkitila on arkkitehtuuriltaan täynnä upeita historiallisia teollisuusrakennuksia. Lisäksi alueelta löytyy venesatama, taidegallerioita, kulttuuria ja ruokapaikkoja.

Tämä nähtävyys on loistoesimerkki siitä, miten monipuolisia Tallinnan nähtävyydet voivat olla!

Peetri tn, Tallinn, Kalamaja & Pelgulinn

Lue myös: Kylpylälomalle Viroon? Testasimme 7 kohdetta – joukossa ylellinen spa, edukseen uudistunut uimala ja merellinen piilopaikka

Telliskiven luova keskus on täynnä elämää

Tallinnan vanhalla teollisuusalueella toimivaan luovaan keskukseen on koottu gallerioita, puoteja, start-up-yrityksiä ja ruokapaikkoja.

Alueelta löytyy ihania putiikkeja, herkullinen leipomo, jäätelötehdas ja tietysti myös valokuvataiteen museo Fotografiska Tallinn. Lisäksi aluetta koristaa yli 20 erilaista katutaideteosta.

Telliskivi tn 60a, Tallinn Kalamaja & Pelgulinn

Telliskivestä löytyy muun muassa ihania, pieniä putiikkeja.

Tallinnan nähtävyydet valokuvien ystäville: Fotografiska Tallinn

Kansainvälinen valokuvamuseo Fotografiska on tuttu Tukholmassa matkanneille, mutta nyt upeaa valokuvataidetta saa ihastella myös Tallinnassa. Lisäksi Fotografiskassa on kahvila, joka tarjoilee herkullista lounasta, sekä tunnelmallinen ravintola rakennuksen yläkerroksessa.

Tallinnan nähtävyydet: Fotografiska
Fotografiska Tallinn sijaitsee Telliskivessä.

Kadriorg-puisto on suuri ja näyttävä palatsi- ja kaupunkipuisto

Kadriorg-puisto on suuri ja näyttävä palatsi- ja kaupunkipuisto, jota alettiin rakentaa vuonna 1718 Pietari Suuren määräyksestä. 70 hehtaaria kattava puisto on oiva paikka päiväkävelylle, ja sieltä löytyy myös upea japanilainen puutarha sekä taidemuseo.

Kadrioru park, Tallinn, Kadriorg

Lue myös Kotilieden artikkeli: Tallinnan parhaat ravintolat – listasimme 14 houkuttelevaa makuelämystä tähtiravintoloiden tuikkeesta rapeisiin leivonnaisiin

Russalka-patsas ihastuttaa suomalaisia

Millaiset Tallinnan nähtävyydet puhuttelevat takuulla suomalaisia? Suomalaiselle jättimäiset patsaat ovat reissussa kokemisen arvoisia – Tallinnassa yksi mahtipontisimmista on kauniilla paikalla meren rannassa.

16-metrinen enkelipaasi rakennettiin aikanaan uponneen taistelulaivan miehistön muistoksi. Mieleenpainuva puolimatkan kohde, joka yhdistää merenrantakävelyn ja Kadriorgin puiston!

Pirita tee 1

Tallinnan nähtävyydet musiikin ystäville: Tallinn Music Week

Tallinn Music Week on kerran vuodessa järjestettävä musiikkitapahtuma, joka houkuttelee musiikin ystäviä niin Virosta kuin ulkomailtakin. Keväisin järjestettävällä festivaalilla esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä artisteja – esiintyjäkattauksessa on nähty myös suomalaisia artisteja.

Musiikkigenrejä tapahtumasta löytyy laidasta laitaan muun muassa popin, jazzin, raskaan musiikin ja elektronisen musiikin ystäville. Maksullisten keikkojen lisäksi Tallinn Music Week hemmottelee kaupunkilaisia ilmaisilla konserteilla eri puolilla Tallinnaa.

X