Muoti

Mummopöksyt pelastavat kesäsi – listasimme 6 hyvää syytä, miksi näin on

Jokainen nainen tietää, että mummopöksyjä miellyttävämpiä alushousuja ei maailmasta löydy. Mummopöksyt ovat myös kesän paras alusvaatevalinta. Listasimme kuusi syytä, miksi.

Teksti:
Kia Toivanen
Kuvat:
Istock

Valitse viisaasti – mummopöksyissä elämä on mukavampaa.

Jokainen nainen tietää, että mummopöksyjä miellyttävämpiä alushousuja ei maailmasta löydy. Mummopöksyt ovat myös kesän paras alusvaatevalinta. Listasimme kuusi syytä, miksi.

Mummopöksyt – nuo ihanat, mukamas kamalat alushousut, joille nauroimme jo sinkkukomedia Bridget Jonesissa 2000-luvun alussa.

Jokainen nainen tietää, että hieman nolostuttavasta ulkonäöstään huolimatta miellyttävämpiä alushousuja ei maailmasta löydy.

Mummopöksyt myös pelastavat kesän – ihan oikeasti. Listasimme kuusi syytä, miksi.

1. Oih, mikä siluetti!

Kesä on monenlaisten juhlien aikaa: on häitä, rippijuhlia ja sukujuhlia. Kun juhlamekon alle pukee mummopöksyt, laskeutuu mekko päälle kauniimmin ja huolettomammin. Mummopöksyt eivät myöskään luo ikäviä makkaroita lanteille, kuten piskuiset pikkuhousut.

Muotoilevat alushousut ulottuvat parhaassa tapauksessa puolivälistä reittä korkealle vyötärölle saakka, jolloin korsetti pysyy kesähelteilläkin mukavasti tuettuna ilman tukalia, muotoilevia sukkahousuja. Ja olo on huoleton!

Lue myös: Älä pilaa juhlamekkoasi saippuakuplilla – näin saat pestyä pois hankalat saippuakuplatahrat

2. Ei ikäviä hankaumia reisiin

Osassa mummopöksyistä on reilusti lahjetta, ja se on hyvä: tällöin ei tarvitse huolehtia siitä, että paljaat reidet hankaisivat mekon tai hameen alla ikävästi yhteen. Reidet eivät myöskään hikoile kesäkuumalla tiukassakaan mekossa, kun niiden välissä on kangasta.

Lue myösNäin pääset eroon yhteen hankaavista sisäreisistä – treenaa jalat timmeiksi

3. Helmat saavat huoletta hulmuta

Kun kesämekon tai hameen alla on mukavat, peittävät mummopöksyt, ei pientä tuulenvirettä tarvitse pelätä: vaikka helma pääsisi nousemaan hieman liikaa, pysyvät pakarat visusti piilossa pöksyjen peitossa.

Oleskelu on rennompaa, kun päällä on alushousut, jotka ovat kuin huomaamattomat minishortsit. Pyöräilykin on mukavampaa ja huomattavasti helpompaa mummopöksyt päällä.

Lue myös: Mekot eri vartaloille – toimitus testasi 16 kauneinta kesämekkoa

Mummopöksyissä on 1950-luvun henkeä.
Pitkälahkeisissa, korkeissa ”mummopöksyissä” on 1950-luvun henkeä.

4. Hei hei intiimialueen ongelmille!

Jos olet taipuvainen intiimialueen ongelmiin, kuten jatkuviin hiivatulehduksiin, kutinoihin tai kirvelyihin, mummopöksyt ovat sinulle oikea valinta. Intiimialueen ongelmat voivat nimittäin johtua myös siitä, että pikkupöksyt ovat liian tiukat ja niiden keinokuituinen materiaali ärsyttää limakalvoja.

Etenkin kesällä moni hiivatulehdus alkaa siitä, että märkä uikkari tai bikinit jäävät liian pitkäksi aikaa päälle. Rannalla ollessasi riisu siis märkä uikkari nopeasti ja pakkaa vaihtovaatekassiin puuvillaiset mummopöksyt.

5. Alushousuja ei tarvitse korjailla – ne pysyvät varmasti paikoillaan

Tasaisesti ihoa myötäilevät pikkupöksyt eivät purista tai kärsi hikoilusta samalla tavalla kuin pitsiset, naruista kootut pikkupöksyt. Ne pysyvät tukevasti paikoillaan ja kesäkuumillakaan materiaali ei muutu inhottavan nihkeäksi iholla.

6. Peittävissä pikkareissa voi suunnata spontaanille uintiretkelle

Jos bikinit jäivät kotiin, menevät peittävät alushousut paremman puutteessa myös uimapuvun alaosasta ulkosalla – uimahallissa tosin pitää aina olla uikkarit. Mummopöksyjen klassikkoväri, puuteri, ei tosin ole tähän paras valinta. Jos mummopöksysi ovat sen sijaan esimerkiksi mustat, menevät ne täysin korkeavyötäröisestä bikinialaosasta!

Lue myös: Tyyligeneraattori: Millaiset bikinit sopivat parhaiten sinulle?

Vältä nämä suomalaisten tyypillisimmät tyylimokat

X