Muoti

Musta poolopaita ja tämä kaulustakki – tyyliparia ei voi olla näkemättä Pariisin kaduilla

Pariisin muotiviikkojen aikana silmänruoasta ei ole ollut pulaa. Ikityylikkäät ranskalaiset ja maailman muotiväki ovat tuoneet kaduille värejä ja klassikoita. Toistuva pukeutumiskombo on poolopaita ja herrainkaulus.

Teksti:
Liisa Kokko
Kuvat:
Marica Rosengård

Herrainkaulus ja musta poolopaita tekevät tyylin.

Pariisin muotiviikkojen aikana silmänruoasta ei ole ollut pulaa. Ikityylikkäät ranskalaiset ja maailman muotiväki ovat tuoneet kaduille värejä ja klassikoita. Toistuva pukeutumiskombo on poolopaita ja herrainkaulus.

Musta poolopaita ja vihreä takki vangitsevat katseen

Zerina Akers, stylisti

Musta poolopaita ja vihreä housupuku

”Olen niin innoissani, kun pääsin Pariisiin kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen. Täällä on väreilevä ja hyvä energia. Asun itse Los Angelesissa, ja asiakkaihini kuuluu muun muassa Beyoncé.

Tällä hetkellä pinnalla olevista jutuista mielenkiintoni kohdistuu matalavyötäröisiin alaosiin. Ne ovat tulleet kohinalla takaisin. Kyseinen muotivirtaus tosin vaatii paljon vartalolta.”

Itsevarmuus on tyylikästä

Valerie, taiteellinen johtaja ja malli

”Ranskalaisten naisten pettämätön tyyli muodostuu vaatteiden lisäksi itsevarmasta asenteesta ja ylipäätään tavasta elää. Minulla on tänään ylläni Chanelin takki ja Leviksen farkut.

Chanelin lisäksi lempimerkkejäni ovat Jil Sander, Hermès ja Coperni.

Elämäni on nyt aika hektistä, sillä minulla on kolme lasta. Lapset saavat itse päättää, miten pukeutuvat, ja yleensä he menevät värit ja mukavuus edellä.”

Kauden kuumin väri

Valentinon näytöspaikan edessä riitti tohinaa. Monet kutsuvieraista olivat pukeutuneet Valentinon pinkkiin, joka on tämän syksyn malliston pääväri.

Brokadista valmistettu iltapuku oli yksi näyttävimmistä asuista. Hassunkuriset aurinkolasit ja niittilaukku viimeistelivät tyylin.

Luvassa maanläheisyyttä

Lindsey Wixson-Young, malli

”Pariisissa muoti oikein pursuaa vastaan kaikkialta. Tein juuri Miu Miun näytöksen, jossa esiteltiin ensi kevään mallistoa.

Tulossa on paljon maanläheisiä värejä, perusvaatteita kerroksittain puettuina, rentoa sporttisuutta ja ylisuuria bleisereitä, jotka hoitavat minihameen virkaa.

Etsin tähän sesonkiin lämmintä, pitkää huivia. Siinä saisi olla jokin herkkuväri kuten hehkuva oranssi tai kirpeä vihreä.”

Lisää ruskeaa, kiitos!

Nyawurh Chuol, malli

”Aloitin mallintyöt pari kuukautta sitten, eli tämä on ensimmäinen muotiviikkoni.

Olen tehnyt Chanelin, Valentinon ja Hermèsin näytökset ja olen niistä aivan tohkeissani. Seuraavaksi työt vievät minut Lontooseen.

Tekoturkkini ja hameeni ovat Zarasta. Puseroni on Pretty Little Things -merkkinen. Ruskean eri sävyt tuntuvat nyt parhailta eli ostoslistallani on lisää ruskeaa.”

Kotimaista korostaen

Frederica Bertinetti, asiakkuuksien hallintajohtaja

villainen poolopaita puolikauluksella

”Olen pukeutunut päästä varpaisiin Miu Miuhun. Rakastan brändiä, koska se on naisellinen, leikkisä ja aina uudenlainen. Toinen suosikkimerkkini on Prada. Vedän nyt kyllä kotiinpäin, olenhan italialainen.

Tänä syksynä on tarjolla mielenkiintoisia neuleita, joten haluaisin rouhean ja muhkean jumpperin. Ostoslistallani on punainen käsilaukku, jonka uskon löytyvän Miu Miulta.”

Rakkaudesta second handiin

Sylvie Grandvalet, vintageputiikin myyjä

”Olen ollut muotialalla pitkään ja tehnyt töitä suurille taloille kuten Chanelille. Nyt olen toiminut myyjänä vintageliikkeessä parin vuoden ajan. Second hand -vaatteet ovat suuri rakkauteni.

Näen heti, onko vaate tarkoitettu minulle vai ei. Laadukas kangas ja hyvä istuvuus ovat tärkeimmät ostokriteerini.

Olen innostunut rintaneuloista, joita voi kiinnittää bleiserin kaulukseen rykelmäksi vaikka kuinka monta. Kokeilkaa ihmeessä!”

Personoitu takki

Stefano Miele, luova johtaja

”Olen supertarkka pukeutumisestani. Tämä Pradan takki on personoitu minua varten. Hankin korkealaatuisia t-paitoja ja collegeita ja käytän ainoastaan mustia Leviksen 501-mallin farkkuja.

Jalassani on aina joko New Balancen, Conversen tai Adidas Stan Smith -erikoismalliston lenkkarit.

Kierrän paljon vintagekauppoja, ja niitä löytyy parhaiten täältä Pariisista sekä Berliinistä, Lontoosta ja Los Angelesista.”

Ei koskaan ilman korkoja

Giulia Pesigi, muotisuunnittelija

”Kävelen aina koroissa! Toimin suunnittelijana Stefanon perustamalla Haus of Honey -kenkämerkillä, joka on erikoistunut vain kiila- ja korokepohjakorkoihin.

Jalassani ovat tietysti oman merkin kengät, jakkupuku on Alessandro Dell’Acquan ja kehykset Pradan.”

Sikin sokin laatubrändejä

Veronique Droulez, muotitoimittaja

”Tykkään pukeutua rajoja rikkoen rohkeasti ja hauskasti. Sekoittelen laatubrändejä sikin sokin. Sama ajatus pätee työskentelytapaani muotitoimittajana. Omassa tyylissäni ja töissäni mottoni on, että antaa palaa!

Sukkuloin Pariisin ja Los Angelesin välillä. Teen töitä monelle kansainväliselle lehdelle, stailaan mainoskampanjoita ja puen tähtiä gaaloihin.”

Rentoja kerroksia

Dariia Bila, pukusuunnittelija ja lavastaja

”Pukeudun fiiliksen mukaan ja kiinnitän erityistä huomiota materiaalien laatuun ja siihen, miltä ne tuntuvat iholla. Tykkään kerrostella vaatteita. Lisään usein rentoon asuun jotakin kiiltävää antamaan kontrastia.

Tässä kylpytakkimaisessa Balenciagan takissa on hyvä olla. Aurinkolasini ovat myös Balenciagan, lenkkarit Guccin.

Muita lempimerkkejäni ovat Maison Margiela, Khaite, Litkovska, American Vintage ja Simone Rocha.”

Poolopaita ja bleiseri on takuuvarma yhdistelmä

Yael Chone, taloustieteiden opiskelija

poolopaita ja ruutubleiseri

”Tämä on luottoasuni ja kertoo kaiken tyylistäni. Syksy on suosikkivuodenaikani.

Rakastan sitä, kun ylläni on poolopaita, tweedbleiseri, paksut sukkahousut, kunnon nahkasaappaat ja herramainen hattu kuorruttamassa kokonaisuuden. Minimitta tuntuu oikealta pituudelta.

Lempimerkkejäni ovat Maje, Bash ja Ganni. Olen äidin kanssa shoppailureissulla Pariisissa. Äiti asuu Tanskassa, minä Saksassa.”

Muodon vuoksi

Korsetti on ollut muodissa 500 vuotta ja on yksi tunnetuimmista historiallisista vaatekappaleista.

1970-luvulla sen toi punk-henkisenä takaisin Vivienne Westwood. 1980- ja 90-luvuilla Jean Paul Gaultier ja Thierry Mugler pukivat sen muoti-ikoni Madonnan ylle.

Tänä syksynä korsetti kirmasi taas kaduille ja gaalajuhliin. Bridgerton-sarjalla lienee suuri vaikutus tähän.

Uutta korsetin olemuksessa on materiaalivalinnat: denimistä tai tweedistä valmistettuna se on mukava päällä.

Poolopaita on klassikko, joka on nyt myös trendikäs

Marcela Palek, taiteellinen johtaja

poolopaita ja ruskea housupuku

”Ihmiset rakastavat muotia, ja tuntuu, että ainakin täällä Pariisissa kaikki pukeutuvat entistä näyttävämmin. Itse palaan vaatehankinnoissani aina klassikkojen äärelle. Tämä samettihousupuku on Saint Laurentin.

Ruskean ja mustan yhdistelmä on ajaton ja nyt myös hyvin ajankohtainen. Pidän vähäeleisistä skandimerkeistä, koska ne sopivat mielenmaisemaani ja persoonaani.”

Neutraali väriskaala

Joao Pombeiro, arkkitehti

”En ota muotia liian vakavasti tai seuraa sitä aktiivisesti. Pidän rennoista ja mukavista vaatteista. Yleensä suosin neutraalia väriskaalaa, eli nyt ylläni oleva asu ilmentää tyyliäni hyvin.

Asun Lissabonissa ja vierailen usein Brasiliassa. Lempimerkkejäni ovatkin brasilialainen Osklen ja portugalilainen La Paz. Pariisista etsin tällä kertaa kenkiä.”

X