Lifestyle

Parhaat polttari-ideat – katso 30 ihaninta ohjelmanumeroa polttareihin

Kaason nakki napsahti, ja nyt edessä olisi polttareiden järjestäminen? Kokosimme mahtavat polttari-ideat aktiviteetit ikimuistoisiin morsiamen – tai sulhasen – juhliin!

Teksti:
Tiia Kailaheimo
Kuvat:
Istock

Polttareiden järjestämisessä voi käyttää luovuutta.

Kaason nakki napsahti, ja nyt edessä olisi polttareiden järjestäminen? Kokosimme mahtavat polttari-ideat aktiviteetit ikimuistoisiin morsiamen – tai sulhasen – juhliin!

Polttariperinteet vaihtelevat eri puolilla maailmaa ja muuttuvat vuosien saatossa, mutta idea pysyy samana: polttarit ovat morsiamen tai sulhasen viimeinen juhla vanhassa siviilisäädyssä ennen avioelämää. Pitkästä historiasta huolimatta polttari-ideoita voi olla välillä vaikea keksiä.

Kokosimme upeat aktiviteetit polttareita suunnittelevan avuksi. Inspiroidu, ja nappaa listalta polttarisankarillesi parhaiten sopivat ideat!

Lue myös: Mitä kaason tehtäviin kuuluu? Ota avuksi tämä kaason muistilista

Perinteistä suomalaisin: morsiussauna

Morsiussaunassa menneisyys vihdotaan unholaan loitsuin ja taioin. Perinteitä arvostavan morsiamen seurueineen voi viedä viikonlopuksi mökille (omalle tai vuokratulle) ja järjestää sinne tunnelmalliset kylpypuitteet, hyvää ruokaa ja rentoa yhdessäoloa.

Jos mökkiolosuhteet eivät houkuta, vaihtoehtoisesti kylpemiseen voi varata saunalautan tai muun yleisen saunan muutamaksi tunniksi ja jatkaa kaupungin vilinässä.

Kylpylässä kylpeminen onnistuu leppoisasti talvellakin, ja kylkeen voi ottaa morsiamelle rentouttavia hoitoja. Muu polttariseurue voi sillä aikaa nauttia olostaan allasbaarissa tai poreissa, ja ilta voi jatkua esimerkiksi läheisessä ravintolassa.

polttari-ideoita morsiussauna
Morsiussaunassa hyvästellään vanhat heilat ja karkotetaan pahat henget.

Polttari-ideoita hemmottelua kaipaavalle

Moni ei raaski arjen keskellä muuten vain varata itselleen hemmottelevia hoitoja tai hierontoja, minkä takia polttarit ovatkin oiva tilaisuus hemmotella morsianta moisilla ylellisyyksillä. Morsiamelle voi varata esimerkiksi kasvohoidon, hemmottelevan hieronnan tai mani- ja pedikyyrin.

Muu juhlaseurue jaksaa odottaa hoidon verran esimerkiksi läheisessä kahvilassa tai järjestellä jo seuraavaa aktiviteettia.

Hemmottelua voi järjestää myös itse. Vaikka seurueesta ei taitavia hierojia löytyisikään, voi juhlapaikan laittaa tunnelmalliseksi kynttilöin ja tuoksuin (kunhan morsian ei ole hajuherkkä), laittaa kaikille markettikasvonaamiot naamalle ja tehdä porukalla toisille leikkimielisiä tarot-ennustuksia.

Hemmottelun ei tarvitse edes olla mikään erikoinen aktiviteetti – kiireinen voi nauttia rauhallisesta illasta läheisten kesken ilman hosumista paikasta toiseen.

Voimaannuttava kuvauselämys

Boudoirkuvaus morsiamelle itselleen tai huomenlahjaksi puolisolle näyttää morsiamelle tämän parhaat puolet. Itsetuntoa nostattavassa kuvauksessa tärkeintä ei ole paljas pinta, vaan kokemus omasta naiseudesta ja itsensä rakastamisesta.

Morsian ja kuvaaja keskustelevat kuvista ensin yhdessä ja valitsevat mieluisat vaatteet. Kuvaaja ohjaa polttarisankarin läpi kuvauksen niin, että kuvattavalla on koko ajan hyvä ja turvallinen olo. Kuvauspakettiin voi halutessaan sisällyttää myös meikin ja kampauksen.

Kotiliesi.fi: Uusi trendi: hääkuvassa mukana vain morsian – bridal-kuva kruunaa päivän prinsessana

polttari-ideoita huomenlahjakuvaus
Huomenlahjakuvaus voi olla morsiamelle voimaannuttava ja ihana kokemus.

Polttari-ideoita liikkuvaisille

Vauhdista ja liikkumisesta iloitsevalle morsiamelle oivia polttari-ideoita ovat erilaiset lajikokeilut. Jos morsian pitää tanssimisesta, varatkaa porukalla hieman erilainen tanssitunti: twerkkausta, tankotanssia, heels-korkkaritanssia tai bollywoodia! Tärkeintä ei ole saada jokaista askelta oikein vaan pitää hauskaa.

Lajikokeilu voi olla mitä vain: kiipeilyä, melontaa, suppailua, kartingia. Mielellään jotain, mitä morsian ei ole vielä testannut.

Extreme-kokeiluita ei kuitenkaan kannata järjestää, ellei morsian niitä erikseen ole toivonut! Polttareiden on tarkoitus olla morsiamelle ikimuistoiset, mutta ei väärällä tavalla – älä traumatisoi morsianta.

Laji voi olla myös jotain rauhallista ja tunnelmallista, esimerkiksi joogaa tai ilma-akrobatiaa. Tämä jooga sopii mihin polttareihin tahansa ja erityisesti mökkipolttareille:

Lue myös: Mielenrauhaa metsäjoogasta – 7 asanan voimistava ja rentouttava joogaharjoitus

Uusia taitoja ja makuelämyksiä

Uuden opettelu ja kokeilu yhdessä on hauskaa ja antoisaa. Polttari-ideoita koko seurueen nautittavaksi ovat erilaiset pienet koulutukset ja maistelut.

Seurue voi mennä yhdessä vaikkapa cocktail– tai meikkikouluun, olutmaisteluun pienpanimolle tai keramiikka– tai kalligrafiatyöpajaan, josta muuten on hyötyä kutsuja ja kiitoskortteja rustaillessa.

Uutta oppii myös opastetulla kierroksella historialliseen kohteeseen, kuten linnaan tai kartanoon. Syksyisin museot järjestävät myös selkäpiitä karmivia kummituskierroksia.

keramiikkatyöpaja
Keramiikkatyöpajassa pääsee kirjaimellisesti upottamaan kätensä saveen!

Polttari-ideoita seikkailunnälkään

Erilaiset pelit ja leikit tuovat polttareihin jännitystä, mistä koko seurue voi nauttia. Polttari-ideoita seikkailunnälkäisille ovat esimerkiksi pakohuonepeli tai polttaribingo.

Luova vaihtoehto maksullisille pakohuonepeleille on itse tehty pakohuonepeli, jossa vihjeet liittyvät tulevaan aviopuolisoon. Polttaribingossa morsian saa listan erilaisista tehtävistä, joita polttareiden aikana olisi suoritettava – harva kuitenkaan palaa halusta tulla julkisesti nöyryytetyksi, joten tehtävien tulee olla hyvän maun mukaisia.

Bingoa mukaillen listasta ei tarvitse suorittaa jokaista kohtaa, vaan morsian voi valita mieluisimmat. Muu seurue saa hupia seuratessaan ja kannustaessaan morsianta koitosten kanssa. Lopuksi koko seuruetta odottaa palkinto esimerkiksi hyvän ruoan tai rennon paljuilun parissa.

Polttarireissu

Kuka sanoo, että polttarit kestävät vain yhden päivän saati illan? Polttarihupia voi venyttää vaikka viikonlopun yli. Mökkeilyn tai kotimaanmatkailun lisäksi vaihtoehtona on lähteä porukalla minilomalle tai risteilylle.

Kohde voi olla jokin, mistä morsian on kauan haaveillut tai ainakin morsiamen tyylinen. Kaipaako morsian lämpöä ja rentoa olemista, kulttuuria ja historian havinaa vai suurkaupungin sykettä?

Polttarireissun kohdalla on erityisen tärkeää huolehtia morsiamen aikataulut vapaiksi ja laukut pakatuiksi, jos reissu tulee sankarille yllätyksenä.

X