Viihde

Onko Emily in Paris uusi Sinkkuelämää? 4 + 1 ilmiselvää linkkiä huippusarjojen välillä

Sinkkuelämää oli tv-yleisöjen salainen pahe millenniumin alussa. Nyt saman tilan täyttää Netflix-hitti Emily in Paris. Sarjoilla onkin paljon enemmän yhteistä kuin voisi luulla.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Netflix

Netflixin Emily in Paris -sarja alkoi lokakuussa 2020.

Sinkkuelämää oli tv-yleisöjen salainen pahe millenniumin alussa. Nyt saman tilan täyttää Netflix-hitti Emily in Paris. Sarjoilla onkin paljon enemmän yhteistä kuin voisi luulla.

Emily in Paris puhuttaa jälleen. Netflix-hitin toinen tuotantokausi julkaistiin juuri ennen joulua, ja sen myötä otsikot ja somekeskustelut ovat kuumentuneet sarjan ympärillä uudelleen.

Emily in Paris kertoo parikymppisestä amerikkalaisesta Emily Cooperista (Lily Collins), joka muuttaa Pariisiin työskentelemään ranskalaisessa markkinointitoimistossa Savoirissa. Tarjolla on romantiikkaa, överiä luksusmuotia ja suurkaupunkielämää.

Pirskahteleva komedia on alusta asti jakanut katsojien mielipiteet. Sarjaa on kritisoitu rajusti muun muassa siitä, että se ylläpitää haitallisia stereotypioita ja antaa epärealistisen kuvan pariisilaisista. Faneille romantiikantäyteinen, kepeä sarja tarjoaa puolestaan pakohetken arjen harmautta vastaan.

Netflix-sarjaa on jopa verrattu ysärihitti Sinkkuelämään. Sarjoista löytyykin yllättäviä kytköksiä. Listasimme niistä neljä! Tiesitkö nämä hauskat linkit sarjojen välillä?

1. Sama käsikirjoittaja

Merkittävin kytkös Emily in Parisin ja Sinkkuelämän välillä on totta kai sarjan tekijä. Molemmat ovat yhdysvaltalaisen Darren Starin käsialaa. Käsikirjoittaja tunnetaan myös sarjoista Beverly Hills 9021, Melrose Place ja Younger.

Löytyykö Sinkkuelämästä ja Emily in Parisista juonellisesti samoja piirteitä? Ainakin molemmat sarjat ruokkivat unelmaa tapahtumarikkaasta elämästä sykkivässä metropolissa. Carrien tavoin Emily tasapainoittelee ihmissuhdesotkujen, ystäväpiirin ja mediaseksikkään työn välillä. Sinkkuelämästä tutut New Yorkin tunnelmalliset kadut ovat vain vaihtuneet Pariisin maalauksellisiin maisemiin.

2. Pariisi-fantasia

Sinkkuelämää-sarjan viimeiset jaksot huipentuvat Pariisiin, johon Carrie saapuu miesystävänsä, taiteilija Aleksandr Petrovskyn kanssa. Pariisissa Carrie tajuaa olevansa yksinäinen ilman ystäviään. Viimeisessä jaksossa Carrie kohtaa Kihon pariisilaisessa hotellissa ja ymmärtää, että hänen on palattava takaisin New Yorkiin.

Ei ole sattumaa, että Starin uusi sarja alkaa siitä, mihin Sinkkuelämää loppui. The New York Timesin haastattelussa Star kertoo, että on aina unelmoinut asuvansa Pariisissa. Emily in Parisia voidaankin pitää oodina Starin ranskalaiselle fantasialle.

”Halusin esitellä Pariisia todella upealla tavalla, ja rohkaista ihmisiä rakastumaan kaupunkiin tavalla, jolla itse olen”, Star sanoo The New York Timesille.

Kuva Emily in Paris -sarjasta.
Emily in Paris -sarjassa seikkaillaan rakkauden kaupungissa.

3. Rakkaus muotiin 

Sinkkuelämää oli aikansa ilmiö, jonka keskiössä oli yhtä lailla muoti kuin moderni naiskuvakin. Carrien, Samanthan, Mirandan ja Charlotten tyylejä pidetään edelleen esikuvana nollarin katumuodille. Unohtumattomista asuista voimmekin kiittää stylisti Patricia Fieldia. 

Tuskin on sattumaa, että Star ja Field ovat jatkaneet yhteistyötä myös Emily in Paris -sarjassa. Netflix-hitti tulvii huippumuotia ja trendikästä estetiikkaa, joiden takana ovat Sinkuelämää-stylisti Patricia Field sekä pukusuunnittelija Marylin Fitoussi. Emily in Paris inspiroi samalla tavalla kuin Sinkkuelämää vuosituhannen alussa.

Emilyn yltä voi bongata myös suomalaista designia. Uudella tuotantokaudella ruudussa vilahtaa muun muassa Marimekon hattu!
Emily in Paris -sarjassa huumaavan kaunista ovat sekä Pariisi että vaatteet.

4. Vahvat sivuhenkilöt 

Katsojat haluavat samaistua protagonistiin, mutta jostain syystä Starin päähahmoista samaistumispintaa on välillä vaikea löytää.

Carrie Bradshaw antoi kasvot Sinkkuelämälle, mutta osa sarjan faneista ovat pitäneet Carrien hahmoa pikemminkin ärsyttävänä. Saman tuomion on kohdannut myös Emily.

Emilyä näyttelevä Lily Collins myöntää Nylon-lehden haastattelussa, että Emilyn pirteys voi vaikuttaa ärsyttävältä. Kritiikistä huolimatta Lily on puolustanut sarjaa julkisuudessa.

”Kun joku on niin optimistinen, valoisa ja kupliva, on surullista, että ihmiset ajattelevat sen olevan liikaa”, Lily kommentoi Emily-hahmoa Nylonille.

Päähahmojen sijasta Emily in Parisin ja Sinkkuelämän vahvuudet ovat sarjojen kiinnostavissa sivuhahmoissa. Mitäpä Sinkkuelämää olisi ilman Samanthan ronskia huumoria ja Mirandan nokkelia kommentteja? Emilyn Pariisissa kehuja on kerännyt erityisesti teräväsanainen pomo Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu).

Kuva Emily in Paris -sarjasta.
Ranskalainen näyttelijä Philippine Leroy-Beaulieu esittää Emily in Paris -sarjassa Sylvieta, Savoir-markkinointitoimiston päällikköä.

Lue myös: Haamujengi, Matrix… Nämä klassikkofilmit saavat taas jatkoa! Lue juonen hippuset, joilla 4 leffasarjaa nyt keksittiin herättää henkiin

+ 5. Nähdäänkö Emily in Paris -sarjassa Samantha Jones?

Näyttelijä Kim Cattrallin poissaolo Sinkkuelämän tuoreesta And Just Like That -jatko-osasta raivostutti useat fanit. Vaikka Samantha Jonesia ei nähdä sarjan uudessa versiossa, Samanthan hahmo saattaa vielä palata televisioon – tai niin ainakin fanit uskovat. Huhutaan, että Samantha Jones esiintyisi Emily in Paris -sarjan 3. tuotantokaudella. Mistä on oikeastaan kyse?

And Just Like That -sarjassa selviää, että Samantha on jättänyt New Yorkin ja muuttanut Lontooseen.  Villeimmät faniteoriat uskovat, että Euroopassa asuva Kim Cattrall pelmahtaisikin lyhyesti Samanthan rooliin Emily in Paris -sarjassa. Aika näyttää, pitävätkö teoriat paikkaansa.

Lähteet: The New York Times, Nylon, Cosmopolitan, Glamour

X