Lily James ottaa roolin haltuun Pamela Andersoninsa.
Lily James ottaa roolin haltuun Pamela Andersonina.
Viihde

Muistatko vielä? Pamsu ja Tommy olivat esinäytös kimkardashianeille – tästä tv:n skandaali-ilmiöstä kohistaan nyt

Pamela Andersonin ja Tommy Leen yhteiseloa kuvaavan sarjan kepeä tyyli toimii 1990-luvun pinnallisinta julkkismaailmaa kuvattaessa. Naispääosassa on Downton Abbeyn tuttu lahjakkuus.
Teksti: Onnimanni Liukkonen Kuvat: Disney +

Playboyn ja Baywatch-sarjan siivittämänä supertähdeksi noussut Pamela Anderson nai Mötley Crue -rumpali Tommy Leen  vain muutama päivä tutustumisen jälkeen.

Pariskunnan skandaalimainen julkisuusarvo nousi pilviin, kun heidän kotiseksivideonsa päätyi nettiin. Näitä tapahtumia kuvaa sarja Pam & Tommy.

Pariskunnan vauhdikkaan elämän kuvaamisen ohella sarjassa kerrotaan myös duunari Rand Gauthierista (Seth Rogen), joka varasti seksinauhan Leen kartanosta. Sen verran raivostuttavasti Lee kohtelee kartanoaan remppaavaa Randia, ettei kaverin toimintaa halua tuomita kovin ankarasti.

Leikittelevän viattomista rooleista tunnettu Lily James (Downton Abbey, Tuhkimon tarina) tuntui erikoiselta valinnalta Andersonin rooliin, mutta yllättävän hyvin hän istuu amerikkalaiseksi seksisymboliksi. Sebastian Stan sekoilee sopivan höyrypäisesti impulsiivisena Leenä.

Kaksikon parisuhdesekoilu on kuin esinäytös 2000-luvun parishiltoneille, kimkardashianeille ja aikakaudelle, jolloin tähdeksi saattoi nousta vain olemalla rikas ja kuuluisa. Tuoreen avioparin ajatusten syvällisyys kiteytyy keskustelussa, jossa Pam kertoo lempiruoakseen ranskalaiset perunat. Pam ja Tommy olivat julkisuuden pikaruokaa.

Pam & Tommy keskiviikkoisin Disney + -suoratoistopalvelussa.

X