Jouluruoat kotimaisista aineksista
Tänä jouluna vähemmän on enemmän. Joulupöytään on katettu kotimaisista aineksista tehtyjä, helppoja ja makuaisteja kutkuttavia herkkupaloja.
Takkatulen ääressä nautittu munatoti lämmittää suloisesti.
Kalastajan leipä on lastattu salaatilla, graavilohella ja mädillä.
Kirpeät silakat kaipaavat seurakseen keitettyjä perunoita ja makeaa joululimppua.
Käytä viime kesän sienet ja metsämarjat joulupöydän herkkuihin. Jos haluat sienisalaatista jouluisen hehkeän, voit värjätä sienisalaatin kastikkeen tilkalla punajuurilientä.
Tarjoa kirpeän makeaa balsamicopunakaalia mausteisten raakamakkaroiden kanssa.
Nopeasti kypsyvä poronfilee korvaa tänä vuonna perinteisen kinkun. Hunajalla maustetut palsternakat, paistetut perunat ja karpalot tekevät poroateriasta jouluun sopivan.
Aattoillan kruunaa piparkkaujäädyke. Valmista se jo hyvissä ajoin, koska sen hyytyminen vaatii aikaa noin neljä tuntia.
Juustofondyy maistuu joulupäivän iltana. Siihen voi käyttää juustotarjottimelta jääneet tähdejuustot.
Teksti: Taina Salovaara
Kuvat: SKOY ja Colourbox.com
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous