Reseptit

Chorizo-kala-kasvispelti

Chorizo-kala-kasvispelti on yhdellä pellillä kypsyvä ateria ja ihanan simppeli tapa valmistaa arkiruokaa. Sopivasti tulinen chorizo antaa makua ja rasvaisuutta vaalealle kalalle. Kalan kaveriksi pellille sopivat nopeasti kypsyvät kasvikset, kuten broccoliinit, paprikat ja punasipulit.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chorizo-kala-kasvispelti:

  • 600 g tuoretta vaaleaa kalafileetä, esim. turskaa, kampelaa, kuhaa tai haukea
  • 3/4 tl suolaa
  • 4 rkl pestokastiketta
  • 100 g chorizoviipaleita

Uunikasvikset:

  • 1 pkt (250 g) broccolineja
  • 2 punasipulia
  • 2 suippopaprikaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Chorizo-kala-kasvispelti tehdään helposti näin:

1. Poista kalafileistä mahdolliset ruodot ja nahka. Kampelafileistä nahkaa ei tarvitse poistaa, kuhafileet voi käyttää suomustettuina. Pyyhkäise fileiden pinta kuivaksi talouspaperilla, leikkaa isot fileet puoliksi ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. Sivele pintaan pestoa ja levitä päälle chorizoviipaleita.

2. Huuhtaise broccoliinit, leikkaa kuivahtanut kanta pois. Kuori ja lohko punasipulit. Huuhtele suippopaprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kannat. Levitä kasvikset kalafileiden viereen. Lorauta päälle öljyä ja mausta ripauksella suolaa.

3. Kypsennä chorizo-kala-kasvispelti 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Katso myös: Helpot ja nopeat peltiruoat ovat kiireisen arjen pelastus – 5 parasta peltiruokaa

Katso myös Kotiliesi.fi:  Ei turhaa tiskiä – nämä 6 hittiohjetta valmistuvat yhdessä padassa

X