Reseptit

Gluteeniton perunavuokaleipä

20.5.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Krsitiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Perunaisen vuokaleivän kanssa maistuvat mehevän makeat uunitomaatit.

Ainekset

4 dl vettä (42°C)
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
0,5 tl kuminansiemeniä jauhettuna
2 dl hyvää perunasosetta
n. 4 dl tattarijauhoja
n. 4 dl kaurajauhoja

Pinnalle

2 tl hunajaa
2 rkl vettä
gluteenittomia kaurahiutaleita
10–12 kirsikkatomaattia

Valmistusohje

1. Liuota kuivahiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja, kumina ja perunasose sekä puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi ja jätä liinan alle heräämään n. 20 minuutiksi.

2. Lisää loput jauhot ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kohota 20–30 minuuttia.

3. Sekoita hunaja ja vesi, ja sipaise leivän pinta seoksella. Ripottele päälle kaurahiutaleita, ja paina pintaan muutama kirsikkatomaatti.

4. Paista leipää 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Kun leivän pintaa koputettaessa kuuluu ontto kumina, leipä on kypsä syötäväksi.

Herkuttele gluteenittomalla leivällä:

952497-gluteeniton_juurileipa.jpg

Gluteeniton juurileipä

733550-leipaa.jpg

Gluteeniton leipä

733956-muffinit.jpg

Tomaattimuffinit

Kotiliesi.fi: Gluteeniton focaccia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *