![](https://anna.fi/awpo/img/2016/05/Gluteeniton_perunavuokaleipa.jpg?s=1bdd6ee9e7e86fe985244390de7d1506&fit=crop)
Gluteeniton perunavuokaleipä
Perunaisen vuokaleivän kanssa maistuvat mehevän makeat uunitomaatit.
Ainekset
- 4 dl vettä (42°C)
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- 0,5 tl kuminansiemeniä jauhettuna
- 2 dl hyvää perunasosetta
- n. 4 dl tattarijauhoja
- n. 4 dl kaurajauhoja
Pinnalle
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl vettä
- gluteenittomia kaurahiutaleita
- 10–12 kirsikkatomaattia
Valmistusohje
1. Liuota kuivahiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja, kumina ja perunasose sekä puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi ja jätä liinan alle heräämään n. 20 minuutiksi.
2. Lisää loput jauhot ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kohota 20–30 minuuttia.
3. Sekoita hunaja ja vesi, ja sipaise leivän pinta seoksella. Ripottele päälle kaurahiutaleita, ja paina pintaan muutama kirsikkatomaatti.
4. Paista leipää 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Kun leivän pintaa koputettaessa kuuluu ontto kumina, leipä on kypsä syötäväksi.
Herkuttele gluteenittomalla leivällä:
Kotiliesi.fi: Gluteeniton focaccia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous