Reseptit

Hampurilaiset korealaisittain

26.7.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Korealaisen burgerin pihvi on tuhdisti maustettu. Kimchiä eli korealaista hapankaalia myydään etnisissä kaupoissa, mutta kotimainen hapankaalikin sopii hyvin tähän burgeriin. Lisukkeena on uunissa paistettuja ja seesaminsiemenillä maustettuja palsternakkalohkoja.

Ainekset

Hampuilaiset korealaisittain:

1 nippusipuli
2 valkosipulinkynttä
11/2 rkl hienonnettua inkivääriä
1 rkl fariinisokeria
3 rkl soijakastiketta
1 rkl tummaa seesamiöljyä
1/2–1 tl chilihiutaleita
1 tl suolaa
1/2 tl vastajauhettua mustapippuria
750 g naudanjauhelihaa
6 isoa briossisämpylää

Kastike:

1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
noin 1 rkl korealaista chilitahnaa (Sempio Gochujang)

Lisäksi:

kimchiä tai hapankaalia
punasipulia
korianteria

Marinoidut punasipulit:

2 isoa punasipulia
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Silppua sipuli varsineen hyvin pieneksi silpuksi. Raasta joukkoon valkosipulikynnet ja inkivääri. Lisää sokeri, soijakastike, seesamiöljy, chilihiutaleet, suola ja pippuri. Anna mausteseoksen tekeytyä, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita jauheliha mausteseokseen. Parhaiten se käy käsin. Älä vaivaa taikinaa, ettei pihveistä tule kuivia. Ota pieni pala taikinaa ja paista siitä koeannos. Lisää tarvittaessa mausteita.

2. Muotoile taikina paksuhkoiksi pihveiksi. Öljyä pihvit ja grillaa tai paista ne pannulla juuri ja juuri kypsiksi. Koska pihveissä on sokeria, ne ruskistuvat nopeasti, käytä siis kohtuullista lämpöä.

3. Sekoita kastike majoneesista, kermaviilistä ja chilitahnasta. Lämmitä sämpylät uunissa tai grillissä. Sipaise sämpylän pohja kastikkeella. Pane pohjan päälle kimchiä tai hapankaalia, nosta päälle pihvi, sipulirenkaita ja korianteria, valuta pinnalle kastiketta.

4. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Lisää joukkoon muut aineet. Anna sipuleiden maustua liemessä vähintään tunti. Sekoittele kerran pari maustumisen aikana.

Lisää korealaisia herkkuja:

985716-possu_vartaat,590.jpg

Korealaiset possuvartaat

964177-korealainen_kaalisalaatti.jpg

Korealainen varhaiskaalisalaatti

727206-bulgogi.jpg

Bulgogi eli korealainen liha

Kotiliesi.fi: Korealainen kevätrulla

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme