Reseptit

Helppo couscoussalaatti

Helppo couscoussalaatti täydentää grilliaterian. Voit murentaa salaattiin fetajuustoa, jolloin se käy hyvin alkuruoasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo couscoussalaatti

  • 4 dl keitettyä couscousia
  • ½ munakoisoa tai kesäkurpitsaa
  • ½ paprikaa
  • 2 sipulia varsineen
  • kastike:
  • 6 rkl öljyä
  • 6 rkl sitruunamehua
  • 1 tl jeeraa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 3 rkl silputtua minttua ja persiljaa
  • suolaa, pippuria
  • tilkka hunajaa
  • (fetajuustoa)

Valmistusohje

Helppo couscoussalaatti tehdään näin:

1.  Kypsennä couscousryynit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna couscousin jäähtyä haaleaksi. Sekoittele välillä haarukalla ryynejä, jottei couscous paakkuunnu.

2. Sekoita sitten kaikki kastikeainekset keskenään ja kääntele kastike couscousryynien joukkoon huolellisesti.

3.  Pese ja leikkaa paprika kuutioiksi. Kuori sipulit ja viipaloi ne renkaiksi. Silppua tuoreet yrtit. Huuhtele ja kuutioi munakoiso tai kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi paloiksi ja paista kuutiot öljyssä. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään. Koristele couscoussalaatti sitruunalla ja tuoreella mintulla. Voit täydentää salaatin halutessasi vielä fetajuustolla.

4. Nauti helppo couscoussalaatti grilliruokien tai marokkolaisen sitruunakanan kanssa.

Saatat pitää myös pinaatti-couscoussalaatista, itu-manteli couscousista tai harissalohesta ja israelilaisesta yrtticouscousista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Perinteinen tabbouleh-salaatti

X