Reseptit

Hernehummus

Suosikiksi nousseen hummuksen voi kikherneiden sijaan tehdä myös kotimaisista herneistä. Hernehummus on herkullista kasvisten dippinä ja leivän päällä. Kokeile myös kurkumalla maustetun kukkakaalin kanssa.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hannele Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hernehummus:

  • 200 g herneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 ruukku tuoretta minttua
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl tahinia
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Sulata herneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

2. Hienonna minttu. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.

Tarjoa hernehummus esimerkiksi kurkumalla maustetun kukkakaalin kera.

X