Hummerikeitto aasialaisittain
Hummerikeiton maussa on pehmeä aasialainen vivahde. Keiton maustaa currytahna. Halutessasi voit koristella annokset kevyesti vatkatulla kermalla.
Ainekset
Hummerikeitto aasialaisittain
- 1–2 sulatettua pakastehummeria (tai 600 g isoja pakastekatkarapuja)
- 2 rkl voita
- 2 rkl punaista currytahnaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 l vettä + 2 dl valkoviiniä
- 3 rkl hummerifondia
- 1 kalaliemikuutio
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa, pippuria
- tuoretta korianteria tai tilliä
Valmistusohje
Hummerikeitto aasialaisittain tehdään näin:
1. Anna hummerin tai pakastekatkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa.
2. Halkaise hummeri pitkittäin päästä pyrstöön. Poista silmien takana oleva vatsalaukku ja pyrstössä oleva suoli. Ota talteen liha pyrstöstä. Murskaa sakset lyömällä niitä esim. veitsen kahvalla. Ota liha talteen saksista. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, kuori ne sulaneina.
3. Sulata voi kattilassa. Lisää currytahna ja tomaattipyree. Kiehauta sekoitellen. Lisää vesi, viini, fondi ja kalaliemikuutio. Anna liemen kiehua hiljalleen jonkin aikaa. Lisää kerma ja mausta keitto.
4. Tässä vaiheessa voit halutessasi suurustaa keiton kevyesti vaalealla Maizena-suurusteella.
5. Lisää paloiteltu hummerinliha tai katkaravut valmiiseen keittoon. Lisää keittoannosten pinnalle korianteria tai tilliä. Halutessasi voit myös koristella annokset kevyesti vatkatulla kermalla.
6. Hummerikeitto aasialaisittain tehtynä sopii hyvin esimerkiksi aasialaisen illanvieton alkuruoaksi. Tutustu myös muihin aasialaisiin keittoihimme..
Lisää herkkuja hummerista:
Kotiliesi.fi: Hummerihodarit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous