Reseptit

Kesäiset kurkkusushit

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g nahallista siika- tai särkifileetä
  • merisuolaa
  • 2 dl sushi- tai puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • wasabia
  • 2 kurkkua

Lisäksi

  • soijakastiketta

Valmistusohje

Mausta kalafilee joka puolelta merisuolalla ja pidä jääkaapissa sen aikaa, kun valmistelet muut aineet.

Huuhdo riisi kylmällä vedellä. Pane riisi ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta noin viisi minuuttia. Vähennä lämpöä ja jatka keittämistä kannen alla noin 15 minuuttia. Älä sekoita riisiä keittämisen aikana äläkä nosta kantta, että riisi saa höyrystyä rauhassa.

Sekoita viinietikka, sokeri ja suola keskenään.

Kumoa riisi suureen astiaan. Sekoita viinietikkaseos riisin joukkoon vähitellen, kunnes riisi on maustunut kauttaaltaan.

Huuhdo ja halkaise kurkut. Koverra siemenet lusikalla pois. Leikkaa kurkunpuolikkaat noin neljän sentin paloiksi.

Muotoile riisistä kostutetuin käsin palleroita ja aseta ne kurkunpalojen päälle.

Leikkaa siika- tai särkifilee terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Sipaise kalaviipaleille ohut kerros wasabia ja nosta ne riisin päälle. Voit koristella sushit ruohosipulilla.

Vihje

Ruoan hinta on huomattavasti edullisempi, jos valmistat sen itse pyydetyistä kaloista. Valitse ruokaan kaikkein kookkaimpia, pulleita särkiä.

X