
Kikherne-perunasalaatti
Kikherne-perunasalaatin salaisuus on mausteissa. Maukas kastike ja salaatin pinnalle ripoteltavat kaprikset viimeistelevät herkun.
Ainekset
- 250 g kikherneitä
- 500 g kiinteitä perunoita
- 2–3 punasipulia
- 2 rkl kapriksia
Kastike:
- 1 1/2 dl öljyä
- 3/4 dl valkoviinietikkaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl kurkumaa
- 1 1/2 tl garam masalaa
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
Valmistusohje
1. Liota kikherneitä kylmässä vedessä 6–8 tuntia. Keitä kypsäksi miedossa kasvisliemessä. Anna jäähtyä haaleiksi. Keitä perunat kuorineen, jäädytä, kuori ja kuutioi perunat.
2. Sekoita kastikeainekset keskenään. Sekoita kastike vielä vähän lämpimiin kikherneisiin. Lisää perunakuutiot ja tarkista maku. Lisää suolaa ja muita mausteita tarvittaessa. Anna salaatin maustua kylmässä.
3. Leikkaa sipulit renkaiksi ja lisää salaatin sekaan. Ripottele päälle kapriksia.
Maista myös näitä perunasalaatteja:
Kotiliesi.fi: Värikäs perunasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous