Reseptit

Kikherne-perunasalaatti

Kikherne-perunasalaatin salaisuus on mausteissa. Maukas kastike ja salaatin pinnalle ripoteltavat kaprikset viimeistelevät herkun.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g kikherneitä
  • 500 g kiinteitä perunoita
  • 2–3 punasipulia
  • 2 rkl kapriksia

Kastike:

  • 1 1/2 dl öljyä
  • 3/4 dl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 1/2 tl garam masalaa
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa

Valmistusohje

1. Liota kikherneitä kylmässä vedessä 6–8 tuntia. Keitä kypsäksi miedossa kasvisliemessä. Anna jäähtyä haaleiksi. Keitä perunat kuorineen, jäädytä, kuori ja kuutioi perunat.

2. Sekoita kastikeainekset keskenään. Sekoita kastike vielä vähän lämpimiin kikherneisiin. Lisää perunakuutiot ja tarkista maku. Lisää suolaa ja muita mausteita tarvittaessa. Anna salaatin maustua kylmässä.

3. Leikkaa sipulit renkaiksi ja lisää salaatin sekaan. Ripottele päälle kapriksia.

Maista myös näitä perunasalaatteja:

985863-peruna_salaatti,590.jpg

Vuohenjuusto-perunasalaatti

963467-savulohisalaatti.jpg

Savukala-perunasalaatti

963409-perunasalaatti_afrikkalaisittain.jpg

Eteläafrikkalainen perunasalaatti

Kotiliesi.fi: Värikäs perunasalaatti

X