Reseptit

Maa-artisokkapyree

22.10.2014 Teksti: Raija Uljas Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Maa-artisokkapyreetä kannattaa valmistaa samalla vaivalla enemmän. Soseesta saa seuraavana päivänä vaikkapa maa-artisokkakeittoa.

Ainekset

1 kg maa-artisokkia
2 valkosipulin kynttä
kermamaitoa
muutama nokare voita
suolaa
valkopippuria

Valmistusohje

Pähkinäisen pehmeä maa-artisokkapyree on oikeaa juhlaruokaa, hirven sisäfileen kanssa siitä syntyy gourmet-annos. Maa-artisokkapyreetä kannattaa valmistaa samalla vaivalla enemmän. Soseesta saa seuraavana päivänä vaikkapa maa-artisokkakeittoa.

Kuori ja paloittele artisokat ja valkosipuli kattilaan. Lisää kermamaitoa (50 % maitoa, 50 % kuohukermaa) niin, että juurekset peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta artisokat ja soseuta. Lisää keitinlientä niin, että saat notkean soseen. Mausta voilla, suolalla ja pippurilla

Katso myös maa-artisokkapaistoksen resepti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme