
Maa-artisokkapyree
Maa-artisokkapyreetä kannattaa valmistaa samalla vaivalla enemmän. Soseesta saa seuraavana päivänä vaikkapa maa-artisokkakeittoa.
Ainekset
Maa-artisokkapyree
- 1 kg maa-artisokkia
- 2 valkosipulin kynttä
- kermamaitoa
- muutama nokare voita
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Maa-artisokkapyree tehdään helposti näin:
Pähkinäisen pehmeä maa-artisokkapyree on oikeaa juhlaruokaa, hirven sisäfileen kanssa siitä syntyy gourmet-annos. Maa-artisokkapyreetä kannattaa valmistaa samalla vaivalla enemmän. Soseesta saa seuraavana päivänä vaikkapa maa-artisokkakeittoa.
1. Pese, kuori ja paloittele artisokat ja valkosipuli kattilaan. Lisää kermamaitoa (50 % maitoa, 50 % kuohukermaa) niin, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä maa-artisokat kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta artisokat ja soseuta. Lisää keitinlientä niin, että saat notkean soseen.
2. Mausta maa-artisokkapyree voilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa samettinen pyree liharuokien, esimerkiksi hirven sisäfileen tai peruan routapaistin lisukkeena tai vaikkapa joulupöydässä laatikoiden sijaan.
Katso myös maa-artisokkapaistoksen resepti.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään mallasmurun kanssa tarjottava maa-artisokkakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous