Omenariisipuuro
Riisipuuro saa uuden twistin omenasoseesta ja ripauksesta kanelia.
Ainekset
Omenariisipuuro
- 1 1/2 l vettä
- 2 1/2 dl puuroriisiä
- 3/4 tl suolaa
- 3 kpl keskikokoista omenaa tai 2 dl omenasosetta
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- 1 ripaus kanelia
Valmistusohje
Omenariisipuuro tehdään näin:
Omenariisipuuro saa hautaua kaikessa rauhassa uunissa yön yli.
1. Mittaa vesi, riisi, suola ja omenoista tehty sose sekä mausteet uunivuokaan (tilavuus 2,5 litraa tai enemmän) illalla.
2. Pidä puuroa 120 asteen lämmössä ensimmäinen tunti ja laske uunin lämpötilaa 80 asteeseen nukkumaan mennessäsi.
3. Aamulla puuro on valmiina odottamassa, lämpimänä, tuoreena ja ihanan hautuneena.
4. Nauti omenariisipuuro maidon kera, sellaisenaan tai vaikkapa marja– tai omenakiisselin kanssa.
Katso myös: Herkkuja omenasta – 10 tapaa hukata omenasato
Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapuuro
Kommentit
Puuron valmistamisessa meni yllättävän kauan (uunissa klo 20-9) ja silloinkin vettä.puurossa oli edelleen liikaa. Lisää runsaasti kanelia.
Kommentit
Puuron valmistamisessa meni yllättävän kauan (uunissa klo 20-9) ja silloinkin vettä.puurossa oli edelleen liikaa. Lisää runsaasti kanelia.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous