Reseptit

Omenariisipuuro

Riisipuuro saa uuden twistin omenasoseesta ja ripauksesta kanelia.

Teksti:
Piia Jaatinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenariisipuuro

  • 1 1/2 l vettä
  • 2 1/2 dl puuroriisiä
  • 3/4 tl suolaa
  • 3 kpl keskikokoista omenaa tai 2 dl omenasosetta
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • 1 ripaus kanelia

Valmistusohje

Omenariisipuuro tehdään näin:

Omenariisipuuro saa hautaua kaikessa rauhassa uunissa yön yli.

1. Mittaa vesi, riisi, suola ja omenoista tehty sose sekä mausteet uunivuokaan (tilavuus 2,5 litraa tai enemmän) illalla.

2. Pidä puuroa 120 asteen lämmössä ensimmäinen tunti ja laske uunin lämpötilaa 80 asteeseen nukkumaan mennessäsi.

3. Aamulla puuro on valmiina odottamassa, lämpimänä, tuoreena ja ihanan hautuneena.

4. Nauti omenariisipuuro maidon kera, sellaisenaan tai vaikkapa marja– tai omenakiisselin kanssa.

Katso myös: Herkkuja omenasta – 10 tapaa hukata omenasato

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapuuro

 

X