Reseptit

Papukeitto

Papukeitto valmistetaan nopeasti purkkipavuista minestronekeittoa tai acquacottaa eli toscanalaista kasviskeittoa mukaillen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papukeitto

  • 1 l kanalientä
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 prk (400 g) valkoisia kypsiä papuja
  • 1 l pinaattia tai hienonnettua mangoldia
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 5 dl kuivahtaneita leipäkuutioita

Lisäksi

  • tuoretta basilikaa
  • parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Papukeitto tehdään helposti näin:

1. Kuumenna kanaliemi (1 l vettä + 2 kanafondikuutiota).

2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Kuullota sipuleita ja mausteita reilussa oliiviöljyssä kattilassa muutama minuutti. Kaada joukkoon kanaliemi, huuhdotut pavut, pinaatit ja kirsikkatomaatit. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia. Lisää revityt leipäpalat. Anna pehmetä pari minuuttia.

4. Annostele papukeitto lautasille. Viimeistele tuoreella basilikalla ja parmesaaniraasteella.

Katso myös: Tomaattinen kidneypapukeitto ja nachoja

Katso myös Kotiliesi.fi: Valkopapukeitto

X