
Papukeitto
Papukeitto valmistetaan nopeasti purkkipavuista minestronekeittoa tai acquacottaa eli toscanalaista kasviskeittoa mukaillen.
Ainekset
Papukeitto
- 1 l kanalientä
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl sokeria
- 1 prk (400 g) valkoisia kypsiä papuja
- 1 l pinaattia tai hienonnettua mangoldia
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 5 dl kuivahtaneita leipäkuutioita
Lisäksi
- tuoretta basilikaa
- parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Papukeitto tehdään helposti näin:
1. Kuumenna kanaliemi (1 l vettä + 2 kanafondikuutiota).
2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Kuullota sipuleita ja mausteita reilussa oliiviöljyssä kattilassa muutama minuutti. Kaada joukkoon kanaliemi, huuhdotut pavut, pinaatit ja kirsikkatomaatit. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia. Lisää revityt leipäpalat. Anna pehmetä pari minuuttia.
4. Annostele papukeitto lautasille. Viimeistele tuoreella basilikalla ja parmesaaniraasteella.
Katso myös: Tomaattinen kidneypapukeitto ja nachoja
Katso myös Kotiliesi.fi: Valkopapukeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous