Reseptit

Piparjuurisilli

Piparjuurisilli on loistava alkuruoka kesäjuhliin. Raikas piparjuuri antaa klassiselle sillikaviaarille uutta potkua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piparjuurisilli

  • 180 g sillifileetä
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni hapokas omena
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 3-4 vartta kevätsipulia (tai kesäsipulinvarsia)
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria

Tarjoiluun

  • ruis- tai saaristolaisleipää ohuina viipaleina
  • kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Piparjuurisilli valmistuu helposti näin:

1. Huuhtele sillifileet ja paine­le ne kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa fileet pieniksi kuu­tioiksi ja laita kulhoon.

2. Kuutioi punasipuli ja ome­na, raasta kananmunat raasti­men karkealla terällä. Hienon­na myös kevätsipuli.

3. Sekoita kaikki sillikaviaa­rin ainekset kulhossa ja tar­kista maku. Lisää halutessasi suolaa.

4. Paahda leipäviipaleet ra­peiksi ja lusikoi päälle sillika­ viaaria. Viimeistele piparjuurisilli ripottelemalla pinnalle hie­nonnettua kevätsipulia.

Vinkki! Tarjoa piparjuurisilli alkuruoaksi limoncello spritzin kera.

piparjuurisilli
Piparjuurisilli tarjotaan ruisleivän kera.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 25/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Sillivati

X