![](https://anna.fi/awpo/img/2024/06/piparjuurisilli-1.jpg?s=890be5bb496a6e796b4aa9810e931955&fit=crop)
Piparjuurisilli
Piparjuurisilli on loistava alkuruoka kesäjuhliin. Raikas piparjuuri antaa klassiselle sillikaviaarille uutta potkua.
Ainekset
Piparjuurisilli
- 180 g sillifileetä
- 1 punasipuli
- 1 pieni hapokas omena
- 2 keitettyä kananmunaa
- 3-4 vartta kevätsipulia (tai kesäsipulinvarsia)
- 2 dl ranskankermaa
- 2 tl piparjuuritahnaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl mustapippuria
Tarjoiluun
- ruis- tai saaristolaisleipää ohuina viipaleina
- kevätsipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Piparjuurisilli valmistuu helposti näin:
1. Huuhtele sillifileet ja painele ne kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon.
2. Kuutioi punasipuli ja omena, raasta kananmunat raastimen karkealla terällä. Hienonna myös kevätsipuli.
3. Sekoita kaikki sillikaviaarin ainekset kulhossa ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa.
4. Paahda leipäviipaleet rapeiksi ja lusikoi päälle sillika viaaria. Viimeistele piparjuurisilli ripottelemalla pinnalle hienonnettua kevätsipulia.
Vinkki! Tarjoa piparjuurisilli alkuruoaksi limoncello spritzin kera.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 25/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Sillivati
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous