Reseptit

Punajuuri-borssikeitto (Borsch)

Punajuuri-borssikeittoon tarvitaan tuoreita punajuuria, sipuli, porkkanoita ja perunoita sekä lisäksi palvikinkkua, hapankaalia ja maustekurkkuja. Voit tarjoilla keiton kermaviilin kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-borssikeitto

  • 500 g punajuuria
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 chiliä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 200 g palvikinkkua
  • 200 g hapankaalia
  • 1-2 maustekurkkua
  • 12 dl vettä
  • 1-2 vähäsuolaista kasvisliemikuutiota
  • 3-4 laakerinlehteä
  • 1/2-1 tl kuminaa
  • pari oksaa timjamia
  • 1/2 tl vastarouhittua mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 dl kermaviiliä (rasvapitoisuus alle 10 %)

Valmistusohje

Punajuuri-borssikeitto tehdään näin:

  1. Pese, kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä, kuori muutkin kasvikset ja pilko suikaleiksi, poista chilistä siemenet ja viipaloi se, leikkaa kinkku ja maustekurkku kuutioiksi.
  2. Kuullota sipuli ja chili öljyssä, lisää vesi ja liemikuutio, mausteet sekä kasvikset ja anna keiton kypsyä noin 20 minuuttia.
  3. Leikkaa hapankaali lyhyemmiksi suikaleiksi ja lisää keittoon.
  4. Lisää vielä palvikinkku ja kurkku, tarkista maku ja tarjoa punajuuri-borssikeitto täysjyväleivän sekä kermaviilin kanssa.

Lue myös: Näistä aineksista syntyy keltainen kasvisborssi.

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunissa paahdetut punajuuret –  helpot ohjeet hittiruokiin

X