Punajuuri-borssikeitto (Borsch)
Punajuuri-borssikeittoon tarvitaan tuoreita punajuuria, sipuli, porkkanoita ja perunoita sekä lisäksi palvikinkkua, hapankaalia ja maustekurkkuja. Voit tarjoilla keiton kermaviilin kanssa.
Ainekset
Punajuuri-borssikeitto
- 500 g punajuuria
- 1 sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1-2 chiliä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 porkkanaa
- 4 perunaa
- 200 g palvikinkkua
- 200 g hapankaalia
- 1-2 maustekurkkua
- 12 dl vettä
- 1-2 vähäsuolaista kasvisliemikuutiota
- 3-4 laakerinlehteä
- 1/2-1 tl kuminaa
- pari oksaa timjamia
- 1/2 tl vastarouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
- 1 dl kermaviiliä (rasvapitoisuus alle 10 %)
Valmistusohje
Punajuuri-borssikeitto tehdään näin:
- Pese, kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä, kuori muutkin kasvikset ja pilko suikaleiksi, poista chilistä siemenet ja viipaloi se, leikkaa kinkku ja maustekurkku kuutioiksi.
- Kuullota sipuli ja chili öljyssä, lisää vesi ja liemikuutio, mausteet sekä kasvikset ja anna keiton kypsyä noin 20 minuuttia.
- Leikkaa hapankaali lyhyemmiksi suikaleiksi ja lisää keittoon.
- Lisää vielä palvikinkku ja kurkku, tarkista maku ja tarjoa punajuuri-borssikeitto täysjyväleivän sekä kermaviilin kanssa.
Lue myös: Näistä aineksista syntyy keltainen kasvisborssi.
Katso myös Kotiliesi.fi: Uunissa paahdetut punajuuret – helpot ohjeet hittiruokiin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous