raparperipannukakku
Reseptit

Raparperipannukakku

Kasvaako pihallasi raparperia? Kiisselin sijasta kokeile raparperia pannukakun seuralaisena. Toimii!
Teksti: Leena Valta Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 7.5 dl rasvatonta maitoa
  • 1.5 dl täysjyvä vehnäjauhoja
  • 2.3 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 7 dl raparperin paloja
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 1 rkl margariinia voiteluun

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot maitoon, lisää suola ja sokeri ja anna turvota puolisen tuntia.

2. Lisää munat, sekoita hyvin ja kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Ripottele päälle raparperipalat ja fariinisokeri. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Nauti parvekkeella tai pihalla hyvän kahvin kanssa.

X