Leivonta

Sesongin maku: raparperi houkuttaa leipomaan

Teksti: Anna.fi

Kun kesän ensimmäiset raparperit ilmestyvät takapihalle, on aika leipoa mehevä raparperikakku. Kokosimme tähän 12 raparperileivonnaisen reseptit: piirakat, kakut, tortut, muffinit ja pannukakut. Juustokakkuunkin saat aivan uutta potkua raikkaan kirpeästä raparperista.

raparperipiirakka

Raparperin kirpeys taittuu sokerilla ja vaniljalla. Raparperi sisältää oksaalihappoa ja siitä johtuu sen kirpeys. Oksaalihappo sitoo kalsiumia, ja tämän vuoksi raparperiruokien kanssa on suositeltavaa juoda maitoa tai syödä samalla jotakin maitotuotetta.

Raparperin hapokasta makua täydentävät mukavasti esimerkiksi mansikka ja omena. Mausteista kaneli ja inkivääri ovat mainoita makupareja raparperille.

Poimi tästä herkullisten raparperileivonnaisten reseptit:

Raparperi-marenkitorttu

Mehevä raparperikakku

Vanilja-raparperipiirakka

Raparperipiirakka

raparperikeikauskakku

Keikauskakku raparperista

Raparperipannukakku

helppo raparperipiirakka

Helppo raparperipiirakka

raparperikookostorttu

Raparperi-kookostorttu

kesainen raparperikakku

Kesäinen raparperikakku

Pähkinäinen raparperipaistos

Kevyt raparperijuustokakku

Raparperimuffinit

Lisää raparperista: Raparperi avaa kesän satokauden

Kuvat: Otavamedia

 

X