Rapuvuoka
Rapuvuoka yhdistää ravut tomaatin ja fetan kanssa. Vaalea leipä imee itseensä ihanasti rapu-fetavuoan mehevän liemen.
Ainekset
Rapuvuoka
- 12-16 kpl pakastejättikatkarapuja
- 3 isoa kypsää tomaattia kuutioina
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2 tl chililastuja
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 150 g fetajuustoa paloina
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Tarjoiluun
- vaaleaa maalaisleipää
Valmistusohje
Rapuvuoka tehdään helposti näin:
1. Sulata ravut ja kuivaa ne.
2. Lohko tomaatit ja laita ne keskikokoiseen uunivuokaan.
3. Sekoita joukkoon valkosipuli, chililastut, oregano, basilika, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin ja paahda 20-30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja sekoita.
5. Lisää päälle ravut ja fetajuustopalat. Nosta uuninlämpöä 220-asteiseksi ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia.
6. Viimeistele rapuvuoka lehtipersiljalla ja tarjoa ruoka vaalean leivän kanssa.
Katso myös: Rapu-caesarsalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Hedelmäinen rapusalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous