Reseptit

Rapuvuoka

Rapuvuoka yhdistää ravut tomaatin ja fetan kanssa. Vaalea leipä imee itseensä ihanasti rapu-fetavuoan mehevän liemen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapuvuoka

  • 12-16 kpl pakastejättikatkarapuja
  • 3 isoa kypsää tomaattia kuutioina
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2 tl chililastuja
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 150 g fetajuustoa paloina
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Tarjoiluun

  • vaaleaa maalaisleipää

Valmistusohje

Rapuvuoka tehdään helposti näin:

1. Sulata ravut ja kuivaa ne.

2. Lohko tomaatit ja laita ne keskikokoiseen uunivuokaan.

3. Sekoita joukkoon valkosipuli, chililastut, oregano, basilika, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin ja paahda 20-30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja sekoita.

5. Lisää päälle ravut ja fetajuustopalat. Nosta uuninlämpöä 220-asteiseksi ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia.

6. Viimeistele rapuvuoka lehtipersiljalla ja tarjoa ruoka vaalean leivän kanssa.

Katso myös: Rapu-caesarsalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Hedelmäinen rapusalaatti

X