
Savukalaleipä
Savukalaleipä maistuu iltapalaksi saunan jälkeen. Voit käyttää leipiin mitä tahansa lämminsavustettua kalaa. Jos saat käsiisi vastasavustettuja silakoita tai muikkuja, kokeile niitä ehdottomasti.
Ainekset
Savukalaleipä
- 4 viipaletta vaaleaa hapanjuurileipää
- rypsiöljyä
- jääsalaattia
- n. 400 g lämminsavukalaa (lohta, muikkua, siikaa, silakkaa)
- 1 punasipuli
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl öljyä
- suolaa
- pippuria
- kapriksia
Lisäksi
- remouladekastiketta tai srirachamajoneesia tai pehmeäksi paistettu muna
Valmistusohje
Savukalaleipä tehdään helposti näin:
1. Leikkaa punasipuli suikaleiksi. Sekoita joukkoon viinietikka ja öljy, mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua vähintään vartin verran.
2. Paista leipäviipaleet rapeiksi öljyssä pannulla. Nosta leivät lautasille. Lisää päälle revittyä jääsalaattia, ruodittua savukalaa, punasipulia ja kapriksia.
3. Viimeistele savukalaleipä joko remouladekastikkeella, srirachamajoneesilla ja/tai paistetulla kananmunalla.
Katso myös: Kantarelli-lohileivät
Katso myös Kotiliesi.fi: Lohileipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous