Reseptit

Savukalaleipä

Savukalaleipä maistuu iltapalaksi saunan jälkeen. Voit käyttää leipiin mitä tahansa lämminsavustettua kalaa. Jos saat käsiisi vastasavustettuja silakoita tai muikkuja, kokeile niitä ehdottomasti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savukalaleipä

  • 4 viipaletta vaaleaa hapanjuurileipää
  • rypsiöljyä
  • jääsalaattia
  • n. 400 g lämminsavukalaa (lohta, muikkua, siikaa, silakkaa)
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • kapriksia

Lisäksi

  • remouladekastiketta tai srirachamajoneesia tai pehmeäksi paistettu muna

Valmistusohje

Savukalaleipä tehdään helposti näin:

1. Leikkaa punasipuli suikaleiksi. Sekoita joukkoon viinietikka ja öljy, mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua vähintään vartin verran.

2. Paista leipäviipaleet rapeiksi öljyssä pannulla. Nosta leivät lautasille. Lisää päälle revittyä jääsalaattia, ruodittua savukalaa, punasipulia ja kapriksia.

3. Viimeistele savukalaleipä joko remouladekastikkeella, srirachamajoneesilla ja/tai paistetulla kananmunalla.

Katso myös: Kantarelli-lohileivät

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohileipä

X